Nybro Kommun

Nybro kommun har en betydelsefull vision. Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro. Det innebär att vi jobbar hårt med ständiga förbättringar och är flexibla.

Företagsklimat i framkant
Näringslivet i Nybro kommun består av en intressant mix av företag. Klustren är design-, trä- och pappersindustrin. Vi har dessutom en stark transport- och logistiksektor som är viktig för hela regionen. Exempel från näringslivet är golvföretaget Kährs, Smurfit Kappa tillverkare av wellpappförpackningar, Börjes Koncernen verksamma inom transport- och logistiksektorn och Royal Design som via e-handel inreder våra hem.

Intressanta etableringsmöjligheter
I Nybro finns ett etablerat samarbete med forskning, utveckling och utbildning genom Linnéuniversitetet och BLT i Karlskrona. På Mötesplats Pukeberg pågår en kunskapsintensiv samverkan som ger näring till vår entreprenörer. I kommunen och regionen finns flertalet stödjande funktioner, ett exempel är Regional företagsinkubator och ett annat är IUC, Industriellt utvecklingscentra.

Unikt läge
Vi har ett utmärkt strategiskt läge med tillgänglig mark med service i fokus. I arbetsmarknadsregion finns goda pendlingsmöjligheter till närområdet och Greater Copenhagen. Inom 20 minuter finns närmaste flygplats, du når Arlanda, Bromma och andra destinationer. I regionen finns ett varierande utbud av nöje, kultur och arrangemang. Vi har ett aktivt föreningsliv med stor gemenskap. Närheten till natur, sjöar och hav är märkbar. Oavsett om du låter vandringslederna ta dig genom de djupa trolska skogarna eller om du föredrar att klättra i berg finns här tid att leva.


Kalmar län SNL 2020-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2020-1

Huvudtema: Kalmar län
Linnéa Thurfjell visar att parainnebandy kan förändra världen

Flerfaldigt nominerade Linnéa Thurfjell kan bli Årets förebild och Årets ledare när Parasportgalan går av stapeln den 30 mars i Stockholm. Att förändra och framförallt förbättra världen blev tidigt ett mål för Linnéa, som under de senaste fem åren har investerat tusentals timmar i att ideellt träna och inspirera flera parainnebandylag.

Back to top