Nylands Städ ger bara hållbara löften

Alla mår bättre av att ha ordning och reda omkring sig. Att dessutom ha det hygieniskt rent är en förutsättning för att bibehålla en god hälsa och borde därför prioriteras på alla arbetsplatser. Nylands Städ ser inte bara till att det ser rent och snyggt ut – utan kan garantera att det faktiskt är hygieniskt rent också.

Att plocka undan det värsta och torka ett par ytor är inte detsamma som att göra riktigt rent. Att städa så att det blir hygieniskt rent är en konst och ett hantverk som kräver tålamod, målmedvetenhet och ett metodiskt arbetssätt. Att dessutom göra det på ett miljövänligt sätt är ytterligare en merit. Nylands Städ bemästrar konsten på alla punkter.

Kan garantera renheten
Vad är det som är så speciellt utmärkande för Nylands Städ som professionell städfirma?
– Det finns många som erbjuder städtjänster och efterfrågan blir också allt större. Däremot finns det inte många som kan erbjuda miljöriktig städning där resultatet blir bevisat rent. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med valet av oss som leverantör av hälsofrämjande städning, svarar Ann-Christine Lundqvist, vd samt grundare av Nylands Städ. Hon fortsätter:
– Vi har gjort tester för att mäta hur rent det faktiskt blir efter att vi har städat, och fått mycket goda resultat. I den dagliga kontors- och företagsstädningen använder vi bara så kallat ”ultrarent vatten”. Miljövänligare kan det inte bli. Ultrarent vatten är både avjoniserat och filtrerat i flera led, så att det är upp till 200 gånger renare än destillerat vatten – det gör att vattnet tränger in i smutsen utan att behöva kemikalier. Våra maskiner använder bara ultrarent vatten och anpassade rondeller – då behövs inga kemikalier. Bakterier får ingen näring av det ultrarena vattnet, och därför blir det hygieniskt rent.
Nylands Städ utför sin kvalitetsmätning genom objektiv rengöringskontroll. Man mäter hygiennivån med ATP-mätare för att påvisa rengöringseffekten.

Ger bara hållbara löften
En stor utmaning inom städbranschen är att man ofta försöker pressa kostnader. Det är att göra sig själv en rejäl otjänst, betonar Ann-Christine Lundqvist – eftersom det ger en direkt inverkan på resultatet.
– Ge oss en extra timme och ni kommer sänka er sjukfrånvaro! Vi gör en grundlig analys av varje kunds förutsättningar och hur stora ytor som ska städas samt hur ofta. Vi ger inga ohållbara löften om att städa kontor på tusentals kvadratmeter på ett par timmar. Istället ser vi till att ge en relevant uppskattning över hur mycket resurser som bör läggas på städningen, och hur vi kan lägga upp det så att kunden får ett garanterat bra resultat. Ren lokal och ren luft minskar smittspridningen, särskilt i influensatider.
All form av professionell städning erbjuds, såsom flyttstädning, byggstädning, kontors- och butikstädning, golvvård, fönsterputsning samt saneringstjänster.

Välutbildad personal
På Nylands Städ är man alltid på jakt efter kompetent personal. Men att kunna städa är inte samma sak som att verkligen kunna göra rent, betonar Ann-Christine Lundqvist.
– Även personal med mycket erfarenhet behöver vidareutbildas för att kompetensen ska vara uppdaterad. Vi börjar alltid med att grundutbilda all personal, och därefter ser vi till att bygga på med mer utbildning under hela anställningen. Idag har vi många som har varit med oss och det visar att man trivs på jobbet. Vi ska vara en attraktiv och hållbar arbetsgivare där man får möjlighet att växa som individ.


Svensk Industri SNL 2019-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2019-1

Huvudtema: Svensk Industri
Industrins framtid avgörs i skolan

Om man inte tror på svensk industri så tror man inte heller på svensk levnadsstandard. Så inledde en mycket känd vd på ett stort teknikbolag vår intervju för ett par år sedan. Det ligger en kraft bakom orden som gör att man kommer ihåg dem och att tankarna förs till alla svenska industriföretag som har varit med och byggt upp globalt ledande verksamheter under åren.

Back to top