Högteknologiska industrier kan lita på Sanco

Avancerade industrier som medicinteknik, flyg, försvar, elektronik, offshore och fordon väljer gärna Sanco som sin kompletta system- och komponentleverantör. Samtliga är branscher med extremt höga kvalitetsmål, och det passar Sanco alldeles utmärkt.

En kvalitetsmedveten personal och en avancerad maskinpark gör Sanco till ett tryggt val av leverantör inom högteknologiska branscher. Företaget är certifierat enligt ISO 9001:2008 och ISO 3834, vilket innebär att man har etablerade kvalitetssystem för hela verksamheten samt specifikt för svetsjobb, inklusive ständiga förbättringar i alla processer.
– Vi tillverkar precisionsdetaljer till kunder inom högteknologiska branscher där kraven på precision och kvalitet är som högst. Vi kan med vår erfarenhet tillföra kunskap om tillverkningsprocesser som kan vara avgörande för resultat i både kvalitet och ekonomi, säger Conny Abrahamsson, ägare och vd.

Fortsatt expansion trolig
Många av Sancos kunder har varit med sedan företaget grundades. Med en verkstadsyta på cirka 3500 kvm kan Sanco ta sig an även mycket stora projekt.
– Vår styrka är vår flexibilitet, fortsätter Conny Abrahamsson. Vi kan erbjuda en anpassad lösning efter våra kunders behov och delta i arbetet från ritbordet till den färdiga produkten.
I produktionen används stansmaskiner, laserskärare, kantpressar, fleroperationssvarvar, 5-axliga fräsmaskiner, robotsvetsar, mätutrustning och inte minst en yrkeskunnig personal. Sanco har nyligen anställt flera nya medarbetare varav bland annat en produktionsledare. Fortsatt expansion är att räkna med när företaget gör fortsatta maskininvesteringar under 2019 – 2020.
– Det handlar om att vara med och förstå teknikutvecklingen i kombination med att ha en kunnig personal. Vi uppdaterar hela tiden vår maskinpark för att ha den senaste tillverkningsutrustningen. Allt för att vara våra kunders förstahandsval nu och i framtiden, understryker Conny Abrahamsson.

Ständiga förbättringar
Sanco strävar efter ständiga förbättringar enligt principen ”lite bättre imorgon”.
– Ett väl utfört arbete skapar trygghet för våra kunder och då kan vi växa med dem. För vår egen utveckling är det viktigt att ha kunder med höga kvalitetsmål. En ny utmaning ser vi som en möjlighet, säger Conny Abrahamsson.
Sanco kommer även fortsättningsvis att arbeta för att vara kundernas förstahandsval. Örnsköldsvik är en industristad med ett gott entreprenörskap vilket också sporrar för nya satsningar inom såväl Sanco som grannföretagen. Flera av dem är samarbetspartners till Sanco.
Örnsköldsviks Industrigrupp har också en viktig funktion i det lokala samarbetet. Gruppen består av ett 60-tal lokala företag som samverkar i olika frågor – bland annat kring kompetensutveckling och rekrytering som för övrigt anses vara den största utmaningen för framtiden i verkstadsrelaterade bolag.


Svensk Industri SNL 2019-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2019-1

Huvudtema: Svensk Industri
Industrins framtid avgörs i skolan

Om man inte tror på svensk industri så tror man inte heller på svensk levnadsstandard. Så inledde en mycket känd vd på ett stort teknikbolag vår intervju för ett par år sedan. Det ligger en kraft bakom orden som gör att man kommer ihåg dem och att tankarna förs till alla svenska industriföretag som har varit med och byggt upp globalt ledande verksamheter under åren.

Back to top