Valet av skärvätskor, smörjsystem och oljor är avgörande för framgång

Lägre energiförbrukning, högre effektivitet och maximal prestanda – och därtill längre serviceintervall och en förlängd maskin- och komponentlivslängd, är värden som den moderna industrin ständigt jagar. Med rätt samarbetspartner blir jakten så mycket enklare.

Carl Bechem Scandinavia levererar skärvätskor, smörjsystem och oljor som hjälper industrin att ligga på topp. De största kundgrupperna finns inom segmenten metall- och stålindustri, automotive, järnväg samt livsmedels- och läkemedelsindustrierna. Det är väldigt skilda branscher – men en avgörande faktor som de har gemensamt är att prisbilden ständigt pressas. Det ställer i sin tur stora krav på effektivitet i alla processer – med minimala stillestånd, garanterad funktion över tid och så långa serviceintervall som möjligt.

Bäst på skär- och slipvätskor
Det tyska moderbolaget Carl Bechem Gmbh är en av världens ledande tillverkare av smörjmedel, och samtidigt ett anrikt företag som grundades redan 1834. Industrialiseringens olika milstolpar har varit viktiga för moderbolaget, som fortsatt att utveckla avancerade smörjmedel, och så småningom även skärvätskor.
Moderbolaget är fortfarande ett familjeföretag som idag drivs av sjätte generationen. I Sverige är Carl Bechem ett lite nyare namn – företaget etablerades här först 2005, men har sedan dess tagit väldigt stora marknadsandelar över hela Norden. Det finns i princip inget annat företag i Norden som kan erbjuda en lika stor bredd av skär- och slipvätskor samt smörjmedel som Carl Bechem Scandinavia.
– Svensk industri är helt beroende av effektiva, felfria processer. Med rätt skär- och slipvätskor, som är vår specialitet, får maskinerna inte bara en avsevärt längre livstid – produktionsresultatet blir även bättre. Svenska industribolag konkurrerar med värden som kvalitet, kompetens och leveranssäkerhet, här är vi en viktig partner som hjälper till att bibehålla dessa värden, säger Fredrik Tingstedt, vd för Carl Bechem Scandinavia.

Fortsätter tillväxtresa i Sverige
Carl Bechem Scandinavia skapar bästa tänkbara förutsättningar för maximal prestanda med rätt produkter för rätt tillämpning. Alla mekaniska komponenter kräver smörjning och därför är tillämpningsområdet enormt.
– Vi är en helhetsleverantör inom vårt område – vi kan leverera alla typer av smörjmedel, oljor, skärvätskor och rostskydd som den tillverkande industrin kan tänkas behöva. Och vi gör det med kunskap om kundens processer. Vi kan hjälpa till att optimera kundens verksamhet genom att föreslå rätt produkt på rätt plats, förklarar Fredrik Tingstedt.
Carl Bechem Scandinavia kommer att fortsätta sin tillväxtresa i Sverige och Norden med industrinavet Småland som utgångspunkt. Det svenska huvudkontoret ligger i Växjö men företagets säljare finns etablerade över hela Sverige.
– Min främsta drivkraft är att själv kunna påverka både min egen och företagets framgång, säger Fredrik Tingstedt. För den som delar vår vision och som passar in i vår företagskultur finns alla möjligheter till en mycket framgångsrik karriär.


Svensk Industri SNL 2019-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2019-1

Huvudtema: Svensk Industri
Industrins framtid avgörs i skolan

Om man inte tror på svensk industri så tror man inte heller på svensk levnadsstandard. Så inledde en mycket känd vd på ett stort teknikbolag vår intervju för ett par år sedan. Det ligger en kraft bakom orden som gör att man kommer ihåg dem och att tankarna förs till alla svenska industriföretag som har varit med och byggt upp globalt ledande verksamheter under åren.

Back to top