Hässlehem bygger gärna naturnära

Hässlehem bygger för framtiden och kommer under sommaren 2019 att färdigställa ett antal nya marklägenheter i ett mycket attraktivt och naturnära område. Detta kan vara startskottet för en mer omfattande bostadsbyggnation i kommunen, enligt Stephan Persson, vd på Hässlehem.

Kommunägda Hässlehem bygger nu i Finjasjöstrand, ett av Hässleholms absolut mest attraktiva villaområden. En liten bit från Finjasjön byggs nio parhus med totalt 18 lägenheter för inflyttning lagom till sommaren i år. Det är en utveckling som kan understryka kommunens vilja att bygga in mångfald i Hässleholms bostadsområden.
– Vi är mycket stolta över projektet i Finjasjöstrand, där vi bygger på en av tvärgatorna som kallas Sjöbranten. Projektet bidrar inte bara till att stärka bostadsmarknaden i Hässleholm – det ger också möjlighet för fler att bosätta sig i ett område som tidigare varit dominerat av villor, säger Stephan Persson.
Det byggs fortfarande mycket villor i området, men Hässlehem hoppas på att kunna bygga mer i anslutning till det första allmännyttiga projektet på Sjöbranten.

Värnar naturens attraktivitet
Hässlehem tar vara på naturens attraktivitet i utvecklingen av alla nya bostadsområden. Den kringliggande naturen bevaras även i samband med byggnationen av de nya parhusen på Sjöbranten. Husen, som byggs på båda sidor om tvärgatan, inramas av gamla bokträd vilket ger en känsla av lugn och harmoni.
Själva bostäderna byggs av högkvalitativa och välisolerande material, för både underhålls- och energieffektivitet. Samtliga lägenheter kommer att vara utrustade med ett stort helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, en öppen kökslösning och en generös balkong i anslutning till vardagsrummet. I hall och badrum blir det klinkergolv och kök, sov- och vardagsrum ska utrustas med parkettgolv.
– Vi har verkligen tänkt till i utvecklingen av de här lägenheterna. Området kännetecknas av vacker natur och vi vill visa på en hög grad av hållbarhet i våra bostäder för att matcha det. Så kommer vi även att fortsätta arbeta, säger Stephan Persson.

Kan bli fler projekt
Innan Sjöbranten påbörjades färdigställde Hässlehem ett bostadsprojekt på Lövgatan 5 i centrala Hässleholm. Samtliga lägenheter blev uthyrda innan inflyttningsdatum.
Utöver Hässleholms innerstad har Hässlehem lägenheter på de mindre orterna Bjärnum, Hästveda, Sösdala, Tyringe, Vinslöv och Vittsjö. Det finns planer på att utveckla flera av de mindre orterna med fler hyresrätter, men inget specifikt projekt är spikat i dagsläget. Att Hässleholm är en attraktiv boendekommun är dock glasklart.
– Här bor alla som vill ha stor gemenskap och vacker natur inpå knuten, konstaterar Stephan Persson som avslutning.


Svensk Industri SNL 2019-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2019-1

Huvudtema: Svensk Industri
Industrins framtid avgörs i skolan

Om man inte tror på svensk industri så tror man inte heller på svensk levnadsstandard. Så inledde en mycket känd vd på ett stort teknikbolag vår intervju för ett par år sedan. Det ligger en kraft bakom orden som gör att man kommer ihåg dem och att tankarna förs till alla svenska industriföretag som har varit med och byggt upp globalt ledande verksamheter under åren.

Back to top