Storskalig filmproduktion kan etableras i Sundsvall

Film anses i allmänhet vara den gren inom kulturella näringar som flest kan ta till sig.
– Det borde vara självklart att satsa mer på filmproduktion – gärna storskalig, för att visa upp vad Västernorrland har att erbjuda, säger Mikael Flodström, vd för Scenkonst Västernorrland.

Film Västernorrland bedriver i skrivande stund ett par EU-projekt för att utveckla filmproduktion som näring i länet. Förutsättningarna för att skapa något som Film i Väst, fast i Västernorrland, anses goda.
– Vi vet hur det ser ut i New York, London och Stockholm även om vi aldrig har varit där. Vi vill skapa samma förutsättningar för Västernorrland och Sundsvall, säger Mikael Flodström.
När en stor filmproduktion kommer till en plats spenderas en stor del av produktionsbudgeten i det lokala näringslivet och flera arbetstillfällen skapas.
– De senaste åren har vi märkt ett ökat intresse från branschen att filma i Västernorrland och vi har genom våra projekt lockat till oss flera långfilmsinspelningar som annars hade hamnat någon annanstans, säger Flodström.


Sundsvall SNL 2018-4 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2018-4

Huvudtema: Sundsvall
Charlotte Kalla: Jag har möjligheter att utvecklas i Sundsvall

En ovanligt varm och lång sommar betyder inte extra ledighet och vila för alla. För en av den svenska skidsportens starkast lysande stjärnor, Charlotte Kalla, har sommaren 2018 varit en av de mest intensiva träningsmässigt. Hemma i Sundsvall har hon tillgång till allt som behövs för sina tuffa träningspass året om ...

Back to top