Starka industrisamarbeten ska utveckla Actemium

Actemium kraftsamlar för framtiden och är på väg in i nya, spännande projekt. Företaget består av flera olika enheter som ofta samverkar i stora leveranser. Direkt efter uppdraget på SCA och Östrands massafabrik i Timrå har man gett sig in i ytterligare ett samarbete med ett storföretag – den här gången Inovyn i Stenungsund.

Att samarbeta ännu mer internt är en del av en ny strategi inom företaget. I samband med ett kundevent i april 2018 sjösattes konceptet, och man förmedlade då att alla enheter numera samlas under det gemensamma varumärket Actemium, som i sin tur är en del av globala VINCI Energies.

– Det är en stor styrka för oss att vi kan samla all kompetens under samma tak. Vi kan bistå i mycket stora projekt genom att vi samverkar över gränserna mellan olika enheter. Jag tror inte att det finns så många andra leverantörer på marknaden som har en lika bred kompetens som vi, och som samtidigt är världsledande inom flera långt specialiserade nischer, säger Robert Persson, projektchef på Actemium med övergripande ansvar för gemensamma projekt.
– Uppdraget för SCA har verkligen satt alla våra kompetenser på prov och vi är mycket nöjda med det som levererats. Ännu viktigare är att kunden är nöjd och det har vi också fått bekräftat, tillägger Robert.

Ytterligare starkt samarbete
Efter att ha varit med och sjösatt Norrlands största industriinvestering genom tiderna med uppdraget på Östrands massafabrik växlar Actemium snabbt. Nu är man tillbaka på hemmaplan, närmare bestämt i Stenungsund, där företaget Inovyn är i färd med att anlägga en ny klorfabrik inte så långt ifrån Actemiums verkstad.
Actemium påbörjade arbetet redan under sommaren 2017. Projektet har blivit mer omfattande under tiden som gått sedan dess, och nu ska Actemium göra alla installationer som behövs för att den nya klorfabriken ska kunna tas i drift. I dagsläget producerar Inovyn sina produkter i en tillfällig anläggning men för att det ska vara hållbart på sikt så måste den nya vara startklar inom några månader.
– Det har varit och är ett komplext uppdrag där många olika enheter måste samverka för att klara leveransen. De flesta av installationerna är helt unika för Inovyn, och även om det finns lång erfarenhet från liknande projekt inom Actemium så är detta också ett unikt uppdrag för oss, påpekar Robert Persson.

Ungefär 65 anställda från Actemium arbetar med installationerna på Inovyn. Robert Persson har även här det totala ansvaret för leveransen, precis som i uppdraget mot SCA. I dagsläget samverkar fyra enheter från Actemium på Inovyns anläggning och förhoppningen är att arbetet ska kunna färdigställas nu under hösten.


Sundsvall SNL 2018-4 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2018-4

Huvudtema: Sundsvall
Charlotte Kalla: Jag har möjligheter att utvecklas i Sundsvall

En ovanligt varm och lång sommar betyder inte extra ledighet och vila för alla. För en av den svenska skidsportens starkast lysande stjärnor, Charlotte Kalla, har sommaren 2018 varit en av de mest intensiva träningsmässigt. Hemma i Sundsvall har hon tillgång till allt som behövs för sina tuffa träningspass året om ...

Back to top