Norra Kajen blir en lummig oas mitt i Sundsvalls innerstad

Grönområden, parker och attraktiva gångstråk utgör betydande delar av Norra Kajen-området. Det finns redan gym och träningsmöjligheter i området. Här finns plats för en hälsosam livsstil.

Norra Kajen befinner sig mitt i en förvandlingsprocess. Mycket av det man drömde om för området för över tio år sedan blir nu verklighet och man kan se och känna hur området börjar leva upp med nya bostäder och verksamhetslokaler.

250 000 kvadratmeter grönt
Den nybyggda kajen erbjuder möjligheter för en stunds avkoppling intill vattnet. Båtplatser finns redan. Promenadstråk och parker skall bjuda in fler besökare och vara en attraktiv plats för boende som vill ha en aktiv livsstil med mycket utomhusaktivitet.
Längs Norra kajen, som totalt omfattar en yta på cirka 250 000 kvadratmeter, finns träd, parker och gröna ytor. Det är en stor grön satsning mitt i staden, och bidrar till att Sundsvall kan bli en av Sveriges grönaste städer.

Balans mellan natur och stad
Mervärdet med den tänkta utvecklingen för Sundsvall är en väl fungerande stad med bättre miljö, större arbetsmarknad, bredare nöjesutbud och ökade möjligheter att välja boendealternativ. För att Sundsvall ska utvecklas långsiktigt hållbart planeras nybyggen längs väl uppbyggda och fungerande kollektivtrafikstråk.

En viktig del i det hållbara byggandet innefattar även att skapa balans mellan natur och stad. Därför byggs Norra Kajen som en lummig oas mitt i Sundsvall, på minuters gångavstånd från den berömda Stenstaden.

Bygget av en ny stadsgata som ersätter den gamla E4, väg 562, blir en viktig del av omvandlingen av den nya stadsdelen. Trafikverket har, i samarbete med Sundsvalls kommun, satsat stort på att skapa en säker miljö för alla trafikantgrupper men också en attraktiv portal vid infarten till Sundsvall.


Sundsvall SNL 2018-4 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2018-4

Huvudtema: Sundsvall
Charlotte Kalla: Jag har möjligheter att utvecklas i Sundsvall

En ovanligt varm och lång sommar betyder inte extra ledighet och vila för alla. För en av den svenska skidsportens starkast lysande stjärnor, Charlotte Kalla, har sommaren 2018 varit en av de mest intensiva träningsmässigt. Hemma i Sundsvall har hon tillgång till allt som behövs för sina tuffa träningspass året om ...

Back to top