Sundspärlan växer och utvecklas i sin moderna kostym

Sundspärlan har en plats i många helsingborgares hjärtan.
 Men alla vet inte att den gamla folkparken numera är en modern konferens och nöjesanläggning.
 ? Vår mission är att så många som möjligt ska veta vad vi gör nuförtiden, säger vd:n Lars Dahl.
 
Sundspärlan i Helsingborg passar både för konferens, skolbaler, mässor och konserter och andra evenemang. 1.200 personer får plats vid en middagsbjudning och vid konferenser kan Sundspärlan ta emot 800 besökare.
 ? Vi har eget kök och det har givit oss gott renommé bland våra kunder. Målsättningen är att så mycket som möjligt ska vara närodlat och att alla våra gäster blir serverade mat med hög kvalité, säger Lars Dahl.

Klassisk danspaviljong
Sundspärlan har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet och den fungerade i många år som en klassisk svensk folkpark. 1925 invigdes danspaviljongen som på sin tid betraktades som en av Nordens finaste.
 Sundspärlan är kanske mest berömd för sin dansbana men har också varit djurpark och en plats för både konserter och krogshower. Carola, Cliff Richard, Alice Babs, Björn Skifs, Herreys och Magnus Uggla är några av artisterna som förärat parken med ett besök.
I september 2009 startade en ny tid i Sundspärlans historia. Då invigdes en ny modern arena med ombyggda entréer, garderober, toaletter och inredning. Här finns också 400 fria P-platser att tillgå.
 ? Det var en danspaviljong tidigare men nya Sundspärlan har blivit en fantastiskt fin anläggning,. De allra flesta helsingborgare har en relation till Sundspärlan. Antingen har man minnen själv eller så har man föräldrar som varit här, säger Lars Dahl.

Besöksrekord förra året
2016 slogs alla rekord vad det gäller omsättning och antalet besökare. 100.000 personer besökte Sundspärlan och omsättning steg från 22,5 miljoner kronor till 30 miljoner kronor. Dessutom gjordes en kraftig resultatförbättring jämfört med året innan.
TV4 har sänt sitt program ”Mästerkocken” från Sundspärlan och ICA, IKEA, Region Skåne, Helsingborgs stad är andra stora kunder till Sundspärlan som försöker hålla ett så brett utbud som möjligt både på nöjes och konferenssidan.   

Klassiskt skånskt julbord
En av Sundspärlans största begivenheter under 2017 är den årliga julshowen ”Rock the Night” med mellan 9.000 och 12.000 besökare. Musikuppträdande med Key Marcello, Johan Boding och Nina Söderqvist står på programmet och konferencier är magikern och underhållaren Stefan Odelberg.
 Under julshowen serveras ett traditionellt skånskt julbord med bland annat sju olika sorters inlagd sill och 35.000 hemlagade köttbullar,.
10 personer jobbar permanent på Sundspärlan och där finns förutom vd:n både en kock och kallskänka anställd. Dessutom finns vaktmästare, städpersonal, en marknadsansvarig och en ekonomiansvarig. Totalt sysselsätter Sundspärlan cirka 150 personer inom företaget under ett år.


Nordvästra Skåne SNL 2017-4 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2017-4

Huvudtema: Nordvästra Skåne
Familjen Helsingborg – en region i ständig utveckling

Vårt unika samarbete i nordvästra Skåne har en lång historia. I nuvarande form har samarbetet pågått i snart 30 år. Vårt samarbete bygger på att alla vinner – summan av delarna gör oss starkare. Precis som samarbetet i hela Skåne och Greater Copenhagen ger oss kraft att ta plats i större sammanhang. Nationellt och internationellt.

Back to top