Unika upplevelser 52 steg från havet

Varberg är sedan länge en särpräglad sommarstad som lever upp med bad, sol och aktiviteter under sommarhalvåret. Nu finns det även en stark ambition både hos kommunen och inom näringslivet för att utveckla Varberg som en attraktiv destination året om, något som Varbergs Kusthotell gärna är med och driver.

Varberg Kusthotell har utvecklats till en mångfacetterad anläggning med hög beläggning året om. Det är mycket tack vare större satsningar på konferenser och möten, men kanske framförallt för att läget är unikt. Läget är helt enkelt fantastiskt – Varbergs Kusthotell ligger precis där sandstranden möter klipporna med det glittrande havet ett fåtal steg utanför dörren. 52 steg bort, för att vara exakt.
– Hotellet är placerat för att ta vara på solen, havet och vindarna som Varbergs kust är känd för. Det finns naturligtvis många andra hotell som ligger intill havet på andra ställen, men vi anser att Varbergs Kusthotell är unikt av flera anledningar, säger Terese Asplund, vd på Varbergs Kusthotell.
– För det första så löper havet som en röd tråd genom hela verksamheten. Vi tar vara på dess rikedom genom att erbjuda Sveriges enda Thalassospa, med äkta havsvatten och marina element i spabehandlingarna. Thalassospa är med andra ord en unik spaform där man tar vara på havets naturligt hälsosamma mineraler, förklarar Terese. Hon fortsätter:
– Vårt spa är prisbelönt flera gånger om och det är vi naturligtvis mycket stolta över. För det andra så har vi ett kallbadhus alldeles intill klipporna, och där har vi bastusittningar flera gånger om dagen med olika teman, som avslutas med ett dopp i havet året om. Det är en fantastisk upplevelse som inte finns på så många andra ställen.

Närhet till havet
Terese berättar att ytterligare en aspekt som bidrar till Varbergs Kusthotells unikitet är den lättsamma atmosfären som är starkt påtaglig genom hela anläggningen – från Thalassospa till restaurang och bistro, samt givetvis i alla rum och andra gemensamma utrymmen. Från restaurangen har man utsikt över havet, för att understryka närheten till havet som präglar hela hotellet.
– Vi tar vara på lokala värden även när det gäller vår meny. Så långt det är möjligt serveras lokala råvaror med kött, fisk och grönt från lokala producenter. Vi lagar mat från grunden med en stor portion kärlek, både för gästen och för råvarorna. Som kuriosa - vår tång som vi använder i våra spabehandlingar fiskas faktiskt upp här alldeles utanför hotellet, säger Terese med påtaglig förtjusning.
Havet som tema är även tydligt i hotellets sportklubb, som har medlemmar som bor i närområdet och som besöker Varbergs Kusthotell både för att träna och varva ner. Träningsanläggningen är naturligtvis även öppen för hotellgäster.
– Vi ser till att ta vara på naturen och det unika läget vi har och kör träning utomhus så mycket det bara är möjligt. Några exempel är yoga på stranden här utanför, och vi har även ett välbesökt utegym. Man ska känna sanden, havet och vindarna när man är här – det är något som vi verkligen vill förmedla, fortsätter Terese.

Enklare att boka konferens
Det gömmer sig mycket gott i Varbergs Kusthotell. Unikt spa, god och kärleksfullt tillagad mat samt inspirerande träningsmöjligheter. För större sällskap är det till och med möjligt att boka ett eget konferenshus i form av Villa Apelviken, som har plats för 80 boende gäster och upp till 200 konferensgäster.
För att levandegöra konferenserna erbjuds en rad olika aktiviteter – och naturligtvis platsen till ära så går även de i marina tecken. En omtyckt aktivitet är ”big sup”, som är surfing på en stor gemensam bräda.
– Valmöjligheterna är enorma för den som ska boka en konferens, och konkurrensen är stor. Därför har vi lagt upp det på ett sätt som gör det enklare att boka precis det man behöver och vill ha. Vi erbjuder både klassisk konferens, konferens med spa eller ett aktivitetspaket och egen instruktör. Det finns verkligen något för alla här när det gäller konferensbiten, avslutar Terese Asplund.


Energi & Miljö SNL 2017-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2017-2

Huvudtema: Energi & Miljö
Högre ambitioner i svenskt miljöarbete

Klimathotet är inte ett isolerat fenomen. Det påverkar alla och utvecklas konstant. Därför krävs större åtgärder för att rädda klimatet, samtidigt som varje liten förbättring också gör skillnad. Det är summan av alla insatser som kommer att vara avgörande.

Back to top