Arena Dannero laddar för sommarens stora publikfester

Midnattstravet den 22 juni och V75 den 13 augusti.
Där har ni årets två stora höjdpunkter på Arena Dannero.
Den nygamla travbanan och multihallen på området invigdes 2007 och firar sitt 10-årsjubileum i år.

Dannerotravet i Nyland i Kramfors kommun har anor sedan 1958. För 12 år sedan förstördes restaurangen och totodelen av en brand, förmodligen orsakad av ett elfel.
Tämligen omgående togs ett beslut om att bygga en ny anläggning. Med hjälp av eget kapital, lån och EU-bidrag byggdes en ny travbana och dessutom en multihall som invigdes 2007.
– Vi har en säsongsbana som är öppen mellan 26 mars och slutet av september. Multihallen är bokad alla dagar i veckan från oktober till mars, berättar Anton Eriksson, som är anställd som administratör på Arena Dannero.
– I praktiken innebär det att jag är allt i allo här. Jag gör det mesta från att städa trappor till att arrangera lopp, säger han.
Anton Eriksson var själv tränare och kusk i ett litet stall mellan 2007 och 2014 och har de senaste två åren varit anställd som administratör på Arena Dannero. Här finns också en heltidsanställd banskötare och en anläggningschef som jobbar på Dannero en gång i veckan, och Arena Dannero har även en regional sportchef.

Två folkfester
Travbanan bjuder på två stora evenemang varje år. Midnattstravet, som varit en tradition sedan 1961, avgörs kvällen före midsommarafton och pågår fram till midnatt. Den 13 augusti är det så dags för Danneros årliga V75-tävling, och båda evenemangen brukar locka storpublik till Ådalen.
– Vi hoppas på 5.000 åskådare både under V75-helgen och på Midnattstravet, säger Anton Eriksson.
Midnattstravet handlar förresten inte bara om trav. Det blir även musikuppträdande och i år kommer bland annat tjejgruppen Halm från Umeå som spelar countrymusik samt det lokala coverbandet Studio 3 som bjuder på rock.

Starka namn
Även om Dannero är en liten bana så kommer flera uppmärksammade ekipage från området. Månprinsen som tränas av Gunnar Melander är ett av Sveriges bästa kallblod och härifrån kommer också 4-åringen Bungle Rain som gjort fina insatser i V75 och som tränas av Elisabeth Lundholm.
En av Norrlands bästa kuskar - Mikael Melander – har också Dannero som sin hemmabana.
Men Dannero är inte bara en travbana. Multihallen som mäter 66x24 meter och har en åskådarkapacitet på 2.000 personer har varit värd för hundutställningar, ridtävlingar, inomhusfotboll, bilutställningar med mera.
– Vi har en välmående anläggning och det beror mycket på de lokala företagens stöd från Kramfors, Sollefteå och Härnösands kommuner, och vi har ett starkt stöd och engagemang från Kramfors kommun, säger Anton Eriksson.

FAKTA:
Sommarens program på Arena Dannero:
5 juni: Tjejkväll. Startar 18.25
Torsdag 22 juni: Midnattstravet (20.00-24.00)
21 juli: Kramfors-Höga kusten-dag. Startar 12.45.
30 juli: Kriteriekval till kriteriefinalerna för 3-åriga kallblod som avgörs på V75. Startar 14.00.
Söndag: 13 augusti: V75. Startar 12.45.


Bilaga Höga Kusten SNL 2017-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2017-2

Huvudtema: Bilaga Höga Kusten
Gemenskap lägger grunden i Höga Kusten

Gemenskap, upplevelser och tid tillsammans. Det är vad Höga Kusten vill leverera under ett besök. Våra besökare ska mötas av leende ögon, jordnära och genuina människor och inte minst värme – både i bemötandet och från sprakande lägereldar. Tillsammans med den unika naturen och de förutsättningar den ger för friluftsäventyr har vi ett otroligt starkt erbjudande, säger Peter Holmqvist som är vd för Höga Kusten Destinationsutveckling.

Back to top