Timrå IK siktar på SHL

Efter en turbulent tid har en av Norrlands främsta hockeyklubbar återigen kontroll över pucken. Med bättre ekonomi och flertalet nya talanger fortsätter Timrå IK sin resa mot toppen.

För bara två år sedan närmade sig Timrå IK en konkurs. Att på bara ett par år lyckas vända en extremt besvärlig situation med hot på alla fronter är en enorm bedrift. Efter en lyckosam rekonstruktion och ett gediget engagemang genom hela klubben har Timrå IK idag ordning på sin ekonomi – och därmed också en ny framtidstro.
– Den här säsongen har fört med sig en stor vändning för oss. Vi har lyckats bygga upp ett starkt lag och därmed också ett mycket större intresse från supporters och andra aktörer i vår region. Det är fortfarande tufft ekonomiskt men vi är helt klart på rätt väg, säger
Patrik Bylund, marknadschef Timrå IK.

Tillbaka till SHL
Timrå IK har blivit ett mycket populärt samtalsämne i närområdet. Ett större intresse bidrar naturligtvis till en ökad målmedvetenhet nu när Timrå IK strävar efter att komma tillbaka till SHL. Att återta platsen redan under säsongen 2016/2017 har dock aldrig varit planen, det vore enligt Patrik Bylund att ta ut segern i förskott och därmed skynda alldeles för fort.
– Det är en långsiktig plan vi har, att komma tillbaka till SHL, menar han. Vi har ett bra lag, och vi känner stark support. Nästa steg blir nu att förädla vår produkt, det vill säga vidareutveckla våra talanger och fortsätta bygga på de relationer vi har med det lokala näringslivet som stöttar oss.

Ungdomssatsning för framtiden
Dialogen pågår med sponsorer och andra intressenter för att vara redo för SHL när det är dags. Timrå IK strävar samtidigt efter att skapa och leverera en unik upplevelse varje gång man besöker en hemmamatch i NHK Arena. Precis som i affärslivet handlar det om att ta vara på konkurrensfördelar och skapa lönsamhet för att kunna fortsätta växa och investera.
– Vi bygger vår framtid tillsammans med våra lokala partners samt med våra ungdomssatsningar. Vi har en fantastiskt bra ungdoms- och juniorverksamhet i Timrå IK och det borgar naturligtvis för att vi ska kunna fortsätta utveckla nya talanger, inflikar Patrik Bylund.
Timrå IK hockeygymnasium har uppemot flera hundra sökande årligen till 12 platser, så nog finns det ett starkt intresse för sporten bland ungdomar. Det ska föreningen ta vara på och stärka för framtiden, med målet att representationslaget som så småningom når SHL till stor del ska vara uppbyggt av lokala talanger.


Svensk Industri & Tillväxt SNL 2017-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2017-1

Huvudtema: Svensk Industri & Tillväxt
Smart industri inte en grundlös önskedröm

Att Sverige fortfarande är en industrination att räkna med i en allt tuffare global konkurrens råder det ingen tvekan om. Speciellt inte när nästan 80 procent av svensk varuexport kan kopplas till industriföretag.

Back to top