Fastighetsbyrån vill bli störst i Gävle

Sveriges största mäklarbyrå – Fastighetsbyrån – är näst störst i Gävle.
Men målsättningen inför framtiden är klar.
– Konkurrensen är tuff men vi vill självklart bli störst i stan, säger Stefan Tröjbom, kontorschef på Fastighetsbyrån i Gävle.

Fastighetsmarknaden ser minst sagt spännande ut inför det kommande året. Det byggs som aldrig förr och inflyttningen ökar i kommunen.
– 2016 var det 20 mäklarbyråer som var inne i Gävle och sålde och i och med konkurrensen har ökat så blir vår utmaning att bibehålla vår höga kvalitet och vårt koncept, konstaterar Stefan Tröjbom.
Fastighetsbyrån, som fyllde 50 under 2016, är ett dotterbolag till Swedbank och har funnits i Gävle sedan mitten av 1980-talet. Stefan Tröjbom, som blev kontorschef 2012, har varit med på hela resan från 1999 fram till idag då Fastighetsbyrån är näst störst i stan efter Svensk Fastighetsförmedling. Fastighetsbyrån har cirka 25 procent av bostadsmarknaden i Gävle men vill expandera och ta marknadsandelar från sina konkurrenter.
– Problemet är att det varit bostadsbrist i kommunen tidigare. Det har funnits för få objekt tillgängliga helt enkelt. Men där hoppas vi att situationen ska se annorlunda ut i framtiden, säger Tröjbom.

Oron i världen påverkar
Fastighetsbyrån är Sveriges största mäklarbyrå och 2015 förmedlade man 48.000 bostäder till ett totalt värde av 93 miljarder kronor. Totalt jobbar 1.500 medarbetare inom företaget och i Gävle finns 11 mäklare och tre mäklarassistenter som är redo att ta sig an ett nytt år.
– Om man ser allt i ett makroperspektiv så finns det ju en viss oro i världen med till exempel Brexit, det amerikanska presidentvalet och det stundande valet i Frankrike, det påverkar även oss. Hur mycket återstår att se.
– I ett mikroperspektiv tycker jag att det finns anledning att vara positiv. Arbetsmarknaden är stabil och ränteläget ser bra ut för tillfället, säger Stefan Tröjbom.

Nöjda kunder
Fastighetsbyrån är snart störst på villafastigheter i Gävle, men har lite att ta igen när det gäller bostadsrätter. I Reco:s kundundersökning får företaget 4,5 av 5 möjliga i kundnöjdhet och det sporrar Stefan Tröjbom och hans kollegor till att fortsätta utmana om förstaplatsen i kommunen.
– Vi strävar hela tiden efter att ha nöjda kunder, både före, under och efter affären. I dagens samhälle är folk mer pålästa om bostadsaffärer än förr och kommer med nya frågeställningar som vi måste kunna svara på. Det kan vara jobbigt men det är också roligt för det får oss att vara på tå och det driver oss framåt.


Svensk Industri & Tillväxt SNL 2017-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2017-1

Huvudtema: Svensk Industri & Tillväxt
Smart industri inte en grundlös önskedröm

Att Sverige fortfarande är en industrination att räkna med i en allt tuffare global konkurrens råder det ingen tvekan om. Speciellt inte när nästan 80 procent av svensk varuexport kan kopplas till industriföretag.

Back to top