Experter på mark och anläggning i Gävle

Asfalt & Mark i Gävle AB kan det mesta vad det gäller anläggning av mark oavsett om det ska vara asfalt, grus, sten eller gräs. Företaget har både kommunen, landstinget och bostadsrättsföreningar som återkommande kunder.

Anläggningsföretaget Asfalt och & Mark i Gävle åtar sig hela spektrat när det gäller anläggning av en mark. Från skogsmark till grund. Och med sin gedigna kunskap kan de omvandla kundernas kalkyler till verklighet. Att göra gångvägar, parkeringsplatser, cykelbanor, lekplatser, garageuppfarter, att stenlägga torg eller schakta för fiber är några av deras uppdrag.
– Vi är 40 anställda på företaget, det är både markarbetare, asfaltsteam och snickare. Det gör att vi kan hjälpa våra kunder hela vägen från skogstomt till färdig byggnad. Och eftersom vi har egna maskiner med förare vet vi alltid hur hög vår kapacitet är, säger Steve Sjöberg som är VD på Asfalt & Mark.

Lång erfarenhet och ramavtal
Huvudsakligen jobbar Asfalt & Mark åt kunder runt om i Gävleborg, som HSB, Riksbyggen och Landstinget i Gävle liksom det kommunala bolaget Gavlegårdarna AB. Tack vare sin långa erfarenhet har de ramavtal med både Gavlegårdarna AB, landstinget och flera bostadsrättsföreningar. En stor del av deras kunder är också andra byggföretag som behöver hjälp med mark och grundarbeten.
– Kunderna kommer tillbaka gång efter gång eftersom vi håller det vi lovar. Det är viktigt att kunderna känner sig trygga med oss. Det finns många sätt att utföra ett projekt på. Samtidigt som det finns många sätt som gör att projektet blir dyrare än beräknat. Vi försöker alltid att hitta en billigare lösning åt våra kunder, säger Steve Sjöberg.

Grunden till ny stadsdel
Just nu jobbar Asfalt & Mark med ett stort markjobb åt Concent vid Läkerols Arena i Gävle. Ett område som ska bli en helt ny stadsdel och där Concent bygger 368 bostäder. De allra första ska vara klara för inflyttning i december i år.
Slutligen lovar Asfalt & Mark att se till att de som anlitar dem har fast mark under fötterna.


Transport & Logistik SNL 2016-5 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2016-5

Huvudtema: Transport & Logistik
Sverige ledande i miljöfrämjande utveckling

Nya stambanor för höghastighetståg är en viktig satsning för att knyta ihop Sverige. Det är inte minst ett sätt att bygga större arbetsmarknadsregioner vilket för övrigt är nödvändigt för att framtidssäkra kompetensförsörjningen över hela landet.

Back to top