Jonslunds Aluminium stänger ute tjuven

Jonslunds Aluminium i Nossebro har hittat sin nisch.
Att tillverka skydd mot inbrott och skadegörelse.
– Det här kommer att bli framtidens två viktigaste ben i företagets verksamhet, säger vd:n Stefan Green.

Jonslunds Aluminium som har åtta anställda startade 1992 och köptes av Stefan Green och kollegan Peter Svensson 2008. Tidigare har företaget varit inriktat på legotillverkning av aluminiumprodukter men i år har man lanserat en egen produkt som väckt uppmärksamhet:
Produkterna heter Keep Out Protect och är ett glaskross/inkastningsskydd som används på fönster och den andra produkten heter Keep Out Secure och är ett inbrottsskydd på insidan fönstret.

Estetiskt tilltalande
Produkterna är tillverkade i polykarbonat, ett plastmaterial som bland annat hockeysargar är byggda av.
– Vi har sett att skadegörelsen ökar i samhället och därför tog vi fram den här produkten som vi tycker är estetiskt mycket mer tilltalande än de varianter som finns på marknaden sedan tidigare. Det ska inte synas utifrån att man lagt på det här skyddet, säger Stefan Green.
Den utvändiga produkten säljer bäst och det är framförallt kommuner som är kunder. Plastskivan  är hård som glas, är reptålig och tål att putsas som ett vanligt fönster.
– Dessutom är den dammtät och avfuktad och därför blir det ingen kondensbildning. Keep Out Secure är säkerhetsklassad och testad på Statens Provningsanstalt, berättar Stefan Green och fortsätter:
– Det är lite svårt att lansera en produkt där man kanske inte ser den stora vinsten direkt utan resultatet visar sig över tid. Men sedan vi startade i januari har det gått riktigt bra. Många kunder är återkommande och vill ha fler leveranser.

Gör avbytarbås
En annan produkt som Jonslunds Aluminium tillverkar är avbytarbås till fotbollsplaner. Man har riktat in sig på division 2-klubbar och nedåt där de flesta av landets klubbar huserar, men hade faktiskt Ljungskile SK som kund när laget spelade i allsvenskan 2008.


Skaraborg SNL 2016-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2016-3

Huvudtema: Skaraborg
Skaraborg är redo för framtiden

Som politiker är jag glad och stolt över att vara verksam just i Skaraborg. Här finns framåtanda, engagemang och en vilja att utvecklas. Här finns också en vilja att samarbeta och en tro på att saker blir bäst om man gör dem tillsammans, vilket också är min egen starka övertygelse ...

Back to top