Omsättningen ökar för KPAB i Kvänum

KPAB i Kvänum ökade sin omsättning från 50 till 75 miljoner det senaste året. Det är med andra ord ett välmående tillverkningsföretag med sina 42 anställda på Varaslätten. Med ett starkt varumärke inom sin bransch.

KPAB som ägs av vd:n Mats Norin (50 procent) och Benders (50 procent) har en 10.000 kvadratmeter stor produktionsanläggning i Kvänum i Vara kommun. Här har företaget bedrivit tillverkning av sina produkter sedan 1953 och idag är man en komplett tillverkare av fönster, dörrar, skjut- och vikpartier, fasader, med mera helt enligt kundernas önskemål.

Spännande projekt
Just nu håller KPAB på att färdigställa ett stort projekt då man har fått entreprenaden för glasfasaderna på tillbyggnaden av Mölndals sjukhus.
– Vi levererade 16.000 kvm glas till våra kunder förra året och just jobbet på Mölndals sjukhus är väldigt spännande eftersom de har specifika krav på sin fasad med bland annat färgat glas i olika kulörer och solavskärmning integrerad i vårt fasadsystem, säger vd:n Mats Norin.
KPAB kommer även att leverera glasfasader till fem nya Lidl-varuhus i Sverige under året och just kommersiella byggnader är en stor del av KPAB:s arbetsfält, till exempel varuhus, bilhallar och liknande.

Började inom jordbruket
Från början var KPAB´s huvudsakliga bransch lantbruksnäringen med spannmålsanknytning, och än idag har man ett ben i den verksamheten då man även arbetar med produktion av till exempel halmhackar i skördetröskor.
– Vi är ett modernt teknikföretag som utvecklat nya arbetsfält med tiden. Vi har även ett ben som handlar om industrilackering. Legolackering utgör ett eget affärsområde där vi erbjuder såväl pulver- som våtlackering., säger Mats Norin som tycker att näringslivklimatet är gott i Kvänum med omnejd.
– Samarbetet mellan företagarna i Kvänum är bra och orten jämförs ofta med Gnosjö när det gäller företagsamheten.


Skaraborg SNL 2016-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2016-3

Huvudtema: Skaraborg
Skaraborg är redo för framtiden

Som politiker är jag glad och stolt över att vara verksam just i Skaraborg. Här finns framåtanda, engagemang och en vilja att utvecklas. Här finns också en vilja att samarbeta och en tro på att saker blir bäst om man gör dem tillsammans, vilket också är min egen starka övertygelse ...

Back to top