Med Skaraborgs vackraste utsikt

Karlsborgsbostäder vågar sticka ut hakan och storsatsar sedan flera år på nyproduktion. Allmännyttan visar en stark framtidstro och hoppas även på att kunna inspirera privata aktörer att satsa på Karlsborg – för vem vill inte bo bekymmersfritt med Skaraborgs vackraste utsikt?

I sitt senaste projekt, närmare bestämt ett par sjuvåningshus belägna alldeles intill Göta Kanal, understryker Karlsborgsbostäder att man menar allvar med att satsa på Karlsborgs framtid. Det blir både hyreslägenheter och LSS-boenden med hög standard i ett av kommunens och faktiskt även Skaraborgsregionens mest attraktiva områden.

Stort intresse för Karlsborg
De två sjuvåningshusen omfattar drygt 50 nya bostäder inklusive LSS-boenden. Intresset har enligt Karlsborgsbostäders vd Mikael Håkansson varit enormt allt sedan man gick ut med att det skulle byggas nytt på Strömmen, som området kallas.
– Vi vill visa att vi med våra projekt tar ansvar för bostadsfrågan och att vi vågar satsa för att bygga bort bostadsbristen. Det här är ett stort projekt, men vi har samtidigt fler på gång.
För Karlsborg blir bostadsfrågan än mer akut eftersom många vill flytta till den attraktiva skärgårdskommunen. Enbart i projektet på Strömmen kommer närmare hälften av de nya hyresgästerna utifrån, både från grannkommuner och långväga ifrån.
– Vi har i princip inga lediga hyresrätter i Karlsborg, läget är ungefär samma i resten av Sverige, och vi måste agera tillsammans med privata aktörer för att lösa det på sikt, säger Mikael Håkansson.

Ser fram emot nästa projekt
Karlsborg förknippas ofta med hög livskvalitet till en rimlig kostnad. Det är också Karlsborgsbostäders ambition att bygga bostäder som främjar det. Det märks på husen, där både nyproducerat och anrikt i form av varsamt renoverade kulturhus finns representerat.
– Våra investeringar märks tydligt i hela Karlsborg. Vi har även satsat på att bygga ut på ett antal mindre orter för att skapa en levande kommun. Nu ser vi fram emot nästa projekt om ett 20-tal centralt belägna lägenheter i tätorten.
Mikael Håkansson lovar att lägenheterna i det kommande projektet utvecklas för en bred målgrupp och de kommer att vara både yt- och kostnadseffektiva.


Skaraborg SNL 2016-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2016-3

Huvudtema: Skaraborg
Skaraborg är redo för framtiden

Som politiker är jag glad och stolt över att vara verksam just i Skaraborg. Här finns framåtanda, engagemang och en vilja att utvecklas. Här finns också en vilja att samarbeta och en tro på att saker blir bäst om man gör dem tillsammans, vilket också är min egen starka övertygelse ...

Back to top