Proffice sätter fokus på chefsrekrytering

Proffice i Västerås kommer att sätta extra fokus på två verksamheter under året:
Interim management och Executive Rekrytering.
- Våra kunder har efterfrågat tjänsterna ett tag, säger Elin Andersson som är regional rekryteringschef på Proffice i Västerås.
 
Proffice i Västerås har varit etablerade sen 1998 och har ett 30-tal kontorsanställda. Företaget är specialister inom HR, Marknad, Försäljning, Administration, Kundtjänst och Inköp. Proffice har arbetat med rekrytering av chefer i över 15 år i Mälardalsregionen och har ett etablerat nätverk av chefskandidater och kunder inom såväl det offentliga som det privata näringslivet.

Ny satsning
Ett av arbetsområdena är Interim management - IM - som är ett etablerat arbetssätt i storstäderna men där det nu ska göras en regional satsning, bland annat i Västerås. Det kan handla om att ersätta en chef som slutar sin tjänst under det glapp som uppstår innan en ny chef tillsätts. En tillfällig lösning som är både snabb och effektiv.
- Interim står för att täcka ett snabbt uppkommet behov utan någon lång process. Vi kan skaffa en lämplig kandidat inom en vecka och som stannar upp till ett år, säger Elin Andersson.

Prova något nytt
Elin Andersson och Malin Brock som är regionalt ansvarig för Interim/Executive berättar för Affärstidningen Näringsliv att Proffice söker seniora personer med hög kompetens och som vill prova något nytt.
- Vi riktar oss till erfarna chefer som söker en ny spännande karriärmöjlighet. Det kan vara en utmaning om man varit länge på ett företag eller valt att jobba i olika bolagsstyrelser i stället för att vara med i den operativa verksamheten, säger Elin och Malin.
IM kommer att bli en nygammal del i arbetet i Proffice Mitt – regionen som Västerås-kontoret tillhör.
- Vi har jobbat på ett liknande sätt tidigare men inte paketerat vår satsning. Nu har vi gjort det och i år kommer det att bli ett uppbyggnadsår där vi bland annat ska strukturera vårt nätverk, säger Elin Andersson.

Höga krav på kvalitetssäkring
Den andra delen i Proffice-projektet handlar om Executive Rekrytering. Där handlar det om att rekrytera chefer till ledningsgruppsnivå som har lång erfarenhet inom området.
- För oss handlar det om att kvalitetsäkra rekryteringsprocessen och det är oerhört viktigt i den här typen av rekryteringar. Det är ett helt annat sätt att söka när det gäller att hitta den här typen av personer. Personer som man kanske inte hittar så lätt genom annonser eller nätverk, säger Elin Andersson och Malin Brock.


Svensk Industri SNL 2016-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2016-2

Huvudtema: Svensk Industri
Industrins framtid avgörs i skolan

Om man inte tror på svensk industri så tror man inte heller på svensk levnadsstandard. Så inledde Quintus Technologies vd Jan Söderström vår intervju. Det ligger en kraft bakom orden som gör att man kommer ihåg dem ...

Back to top