Ny vd vill sätta sin prägel direkt

Den 1 mars tog Patrik Schelin över som vd och koncernchef i projektledningsföretaget Hifab. Och han vill sätta sin prägel på företaget direkt.
– Att stärka varumärket är en viktig del i mitt uppdrag, säger den 51-årige Värmdöbon med rötter i Valdemarsvik.

Hifab stödjer sina kunder genom alla delar av ett byggprojekt och erbjuder tjänster inom flertal marknadssegment som exempelvis fastighet, infrastruktur, industri, miljö, energi och processteknik. Internationellt leder Hifab utvecklingsprojekt i över 20 länder.
– Jag vill vara med och stärka varumärket ytterligare, främst genom nöjda kunder och medarbetare. Jag vill se en fortsatt utveckling av bolagets tjänster där paketeringen ska göra det tydligt och tillgängligt för våra kunder, säger Patrik Schelin om sin kommande roll som vd för Hifab.

Började som VVS-konsult
Efter uppväxten i östgötska Valdemarsvik och gymnasiestudier i Norrköping och Katrineholm påbörjade Patrik Schelin sin yrkeskarriär i Linköping som VVS-ingenjör på en mindre konsultfirma. Efter militärtjänstgöring var det sedan dags för flytt till Stockholm och fortsatta studier på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) 1986.
– Under studierna jobbade jag parallellt som VVS-konsult på min kusins Ingenjörsbyrå RIBA och därefter fortsatte jag att jobba på byrån, berättar Patrik Schelin.
Efter 13 år på RIBA fick han erbjudande från teknikkonsultföretaget Scandiaconsult 1999. Där blev han enhetschef och jobbade som det i ett par år innan han 2003 fortsatte som regionchef med ansvar för verksamheten i Stockholmsregionen. 2003 köptes Scandiaconsult upp av danska Ramböll och Schelin har jobbat kvar inom företaget i olika ledande befattningar, senast som divisionschef med ansvar för infrastruktur och samhällsbyggnadstjänster i Sverige.

Nya utmaningar
Våren 2016 kommer nästa utmaning. Att leda Hifab med 400 anställda in i framtiden.
– Jag ser verkligen fram mot denna utmaning i en tid då mycket händer på marknaden. Mycket är på gång i våra växande större städer med stora investeringar inom infrastruktur, kollektivtrafik och bostäder. Utöver detta pågår stora investeringar inom landets flygplatser, järnvägs- och hamnanläggningar. Detta är områden där Hifab är väl positionerade och redo att växa med marknaden, fortsätter Patrik.

Segling och handboll
När Patrik Schelin inte jobbar så tycker han om att segla eller åka till fjällstugan i Hede i Vemdalen med frun och de tre barnen. Och så följer han gärna döttrarnas framfart i handbollsklubben Gustavsberg.
– Jag försöker koppla av när jag är ledig och det har fungerat bra tycker jag. Seglingen och skärgården har varit ett andningshål för mig i alla år, säger han.


Svensk Industri SNL 2016-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2016-2

Huvudtema: Svensk Industri
Industrins framtid avgörs i skolan

Om man inte tror på svensk industri så tror man inte heller på svensk levnadsstandard. Så inledde Quintus Technologies vd Jan Söderström vår intervju. Det ligger en kraft bakom orden som gör att man kommer ihåg dem ...

Back to top