Från Melodifestivalen till EM i handboll

Helsingborg Arena är annorlunda på många sätt. Till skillnad från många andra arenor ligger Helsingborg Arena mitt i staden. Den är tillgänglig och öppen för alla både tack vare läget och det breda urvalet av evenemang.

I Helsingborg Arena händer det något i princip varje dag. Konferenser, skolidrott, konserter, utställningar, stora idrottsevenemang och kulturarrangemang – i stort sett allt från Melodifestivalen till EM i handboll går av stapeln i en av Sveriges mest annorlunda arenor. Helsingborg Arena är dessutom en av landets mest moderna multiarenor med tillgång till den senaste tekniken för att göra varje evenemang till en magisk upplevelse.

Ökad tydlighet
Att skapa utveckling genom upplevelser är det huvudsakliga målet för det nybildade Helsingborg Arena & Scen AB, där arenan ingår tillsammans med ett antal andra verksamheter som står för stadens utbud av kultur och nöjen. Arenachef Charlie Fält blickar tillbaka på de senaste årens utveckling och konstaterar:
– Från att arenan invigdes i slutet av november 2012 har utvecklingen gått i rasande fart i Helsingborg och vi ser tydliga resultat av samordningen av verksamheterna i det gemensamma bolaget Helsingborg Arena & Scen. Det har framförallt blivit mer tydligt att vi arbetar med evenemang.
Att Helsingborg får förmånen att arrangera några av Sveriges största tillställningar i arenan är något som framhålls nu. Melodifestivalen 2015 är ett exempel, liksom U19-VM i innebandy, EM i handboll 2016, Senior-VM i badminton och ett antal stora musikevenemang och konserter.

Nytt innehåll
Charlie Fält koncenterar sig mycket på drift- och säkerhetsfrågor och undersöker ständigt nya möjligheter för att uppdatera tekniken. Arenan är fortfarande ny efter knappt fyra år, men redan nu finns det förslag på förbättringar för att göra den ännu bättre.
– För att jobba med nytt innehåll i arenan krävs också att man håller sig uppdaterad. Vi ska ha en stor bredd och variation och då måste vi också kunna ta emot stora arrangemang med höga krav på såväl teknik som säkerhet. Om vi ska se stjärnor växa så måste vi kunna ta emot en bred målgrupp.
Nästan 80 procent av tiden som arenan används innefattar någon form av idrott, inklusive skolidrott och tävlingsarrangemang. Men Helsingborg Arena har också hamnat på kartan tack vare konserter med stora artister och återkommande musiktävlingar, teatrar och musikaler. Det finns ett bra underlag att spinna vidare på och Charlie Fält ser fram emot ett händelserikt 2016 med mycket nytt innehåll.


Svensk Industri SNL 2016-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2016-2

Huvudtema: Svensk Industri
Industrins framtid avgörs i skolan

Om man inte tror på svensk industri så tror man inte heller på svensk levnadsstandard. Så inledde Quintus Technologies vd Jan Söderström vår intervju. Det ligger en kraft bakom orden som gör att man kommer ihåg dem ...

Back to top