Nya bostäder i Mariastaden

Barnvänliga, bilfria gårdar som omges av grönska ger de nya bostäderna i Maria Gård en härlig atmosfär. Barnfamiljer uppskattar redan den framväxande Mariastaden i centrala Helsingborg, och intresset förväntas bli stort i takt med att det nya projektet tar form.

Med Maria Gård understryker Helsingborgshem sin ambition att erbjuda ett varierat utbud av bostäder för olika behov, livsstilar och faser i livet. Mariastaden bjuder på unika möjligheter för bostadsutveckling med en speciell karaktär.

Goda förutsättningar
Tack vare närheten till city och Pågatågsstationen Maria har Mariastaden en hög tillgänglighet samt känns nära och centralt. Samtidigt finns naturen alldeles runt knuten med Pålsjö skog som bjuder på generösa strövområden och den gamla sjukhusparken med vidsträckta grönytor. I närområdet finns både service och rekreation med bra skolor samt lekplatser, motionsspår, fotbollsplaner och tennisbanor.
Närheten till Sofiero slott öppnar också en hel värld av möjligheter för den som uppskattar lummiga trädgårdar varvade med konserter, utställningar och kulturella arrangemang av olika slag i en underbar omgivning. Mariastaden har goda förutsättningar för att bli en av södra Sveriges mest attraktiva stadsdelar, och det tar Helsingsborgshem vara på i utvecklingen av Maria Gård.

Inflyttning inom kort
Hyresrätterna i Maria Gård ska byggas i tre etapper varav de första två omfattar radhus och etagelägenheter samt två rum och kök med trädgård och den sista etappen även ett flerfamiljshus på fem våningar.
– Totalt handlar det om 76 lägenheter som byggs av Serneke. Första inflyttning sker redan nu till sommaren och kommer att pågå successivt fram till färdigställandet i mitten av 2017, informerar Helsingborgshems projektchef Karl Martell.
Utmärkande för hela Maria Gård är att det kommer att vara bilfritt inne på gårdarna. Det är en härlig omgivning husen byggts i och man har lagt ner mycket energi på att göra utemiljöerna attraktiva för att smälta ihop med omgivningen. Fruktträd och bärbuskar finns på varje gård där de som bor i området kan plocka, kanske till en härlig paj eller dekoration på tårtan.

Enkelt och trivsamt
Helsingborgshem har som ambition att hyresgästerna ska trivas med boendemiljön både invändigt och utvändigt. Hyresgästerna ska också känna att det finns stora fördelar med att hyra sin bostad av en engagerad och aktiv hyresvärd. Hyresrätten är ett bekymmersfritt boende för alla som vill lägga sin energi och kraft på annat, menar Karl Martell.
– Vi lägger mycket kraft på att skapa en trivsam och trygg miljö för våra hyresgäster. Det märks inte minst i utvecklingen av Maria Gård, där vi satsar på mervärden som gör hyresgästernas vardag lite enklare och mycket grönare, fortsätter Karl.
Han understryker att det ska vara lätt och trivsamt att bo hos Helsingborgshem. Helsingborgshem lever som man lär och tar även fasta på aspekter som gör boendet lite mer klimatanpassat. Utvecklingen i Mariastaden är ett ypperligt exempel på det.


Svensk Industri SNL 2016-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2016-2

Huvudtema: Svensk Industri
Industrins framtid avgörs i skolan

Om man inte tror på svensk industri så tror man inte heller på svensk levnadsstandard. Så inledde Quintus Technologies vd Jan Söderström vår intervju. Det ligger en kraft bakom orden som gör att man kommer ihåg dem ...

Back to top