SOBS vill expandera med ny vd

Nyligen lämnade Ulf Edlund posten som vd för Örnsköldsviks Svets och Bemanningscentra AB. Johnny Flodman tillträdde och han har en vision inför 2016: - Vi ska satsa framåt och expandera, säger han.? 
SOBS hette från början Bergströms Mekaniska och låg då i Mellansel. Förra året bytte företaget namn och flyttade till Gålnäs industriområde i Själevad, strax söder om Örnsköldsvik.?Ulf Edlund som tidigare var vd lämnade över den posten till Johnny Flodman den 1 december. Flodman startade företaget TF-ventilation i Örnsköldsvik 1994 och sålde det för fyra år sedan. Nu går han in i en för honom delvis ny bransch.?- Jag har inte någon erfarenhet av tillverkningsindustrin men däremot har jag erfarenhet av att leda och driva företag från grunden. Det är erfarenheter som jag kommer att använda mig av, säger han.?Ulf Edlund betonar en annan viktig del i Flodmans kompetens:?- Johnny har inte bara lång erfarenhet av företagande. Dessutom har han ett stort kontaktnät som kommer väl till användning här.?Ulf Edlund kommer att finnas kvar inom SOBS men i en annan roll än tidigare. Vilken är ännu inte fastställd, men troligen kommer han att stötta Johnny Flodman i jobbet som vd.
?Specialist på legotillverkning
Örnsköldsviks Svets och Bearbetningscentra AB är ett verkstadsföretag med 12 anställda och har som mål att expandera. ?Företaget är specialist på alla typer av legotillverkning och arbetar främst med grovplåt, svetsade konstruktioner och bearbetning av tyngre detaljer i moderna maskiner. SOBS utför även avspänningsglödgning, blästring och ytbehandling.?Exempel på det som SOBS tillverkar är delar till stora maskiner, exempelvis en av världens största hydrauliska motorer, sågverk, krossverk och BAE Systems stridsfordon 90.?SOBS maskinpark består av ett antal fräsar, svarvar/robot, borrmaskiner som sköts av erfarna operatörer och svetsare. I maskinparken ingår även en avspänningsugn med måttet 4x2m.
?Expanderar söderut
2016 kommer SOBS att sondera terrängen för att utöka produktionen i Sverige och man tittar även mot Tyskland.?- Vi vill expandera nästa år även om det här är en tuff bransch att verka i. Om våra stora kunder får en dipp så avspeglar det sig även hos oss och det kan ta ett tag att återhämta sig, säger Johnny Flodman som dock hoppas att SOBS kvalitet och helhetstanke ska vara avgörande faktor för kunderna.?- Det gäller att övertyga kunden om hur slutprodukten kommer att se ut och försöka få dom att inte enbart titta på vilka alternativ som är billigast, säger han.?Med hjälp av samarbetspartners kan SOBS ansvara för hela tillverkningen av en detalj, och detta kan gälla till exempel gjutgods, rostfritt, smide, målning, härdning och förzinkning.?Sobs har flera stora kunder som till exempel BAE Systems, Bosch Rexroth, Johnson och Söner, Valmet för att nämna några.?Och det finns plats för fler.


Hållbar tillväxt/Byggande & boende SNL 2016-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2016-1

Huvudtema: Hållbar tillväxt/Byggande & boende
Hållbar utveckling kräver samarbete

Hållbar utveckling är en process i ständig förändring och tycks även förknippas med ett arbete som aldrig riktigt kommer att färdigställas. Det finns en uppenbar och naturlig förklaring till det – så länge samhället utvecklas och befolkningsmängden ökar så kommer det att finnas behov av åtgärder som främjar hållbar tillväxt.

Back to top