Unikt vinhotell lanseras i Stockholm

Nästa år slås portarna upp för ett nytt hotell i Solna, med ett för Stockholmsregionen och Sverige helt unikt koncept som kommer att väcka stor uppmärksamhet och nyfikenhet hos allmänheten. De som står bakom detta är en konstellation av tre familjer med skilda bakgrunder men med ett gemensamt och starkt brinnande intresse för vin.

Hotellfamiljerna Östlundh och Söder möter familjen Rhune som äger Terrenos vingård i Toscana. Ett minst sagt lyckat möte som mynnat ut i en helt ny kreation – The Winery Hotel. Konceptet är inspirerat från sk Urban Wineries i USA men har aldrig tidigare tillämpats inom hotellbranschen. På så vis kan man säga att familjerna Östlundh, Söder och Rhune skriver historia.

Vinkultur av det allra bästa slaget
The Winery Hotel kommer att bjuda på en upplevelse utöver det vanliga. På ett nytänkande sätt flyttas i princip hela vinindustrin från landsbygden och in i storstaden, bortsett från själva druvodlingen.

Från Toscana till vineriet i Solna ska tio ton druvor fraktas årligen och resultera i 8 000 flaskor vin. Gästerna kommer få möjligheten att på nära håll se hur en vinmakare arbetar, från avstjälkning till buteljering. På hotellet kommer det även att anordnas vinutbildningar, vinprovningar och föreläsningar.

Hela atmosfären på hotellet kommer att andas vinkultur av det allra bästa slaget och så även interiören, vilken är hämtad dels från vingårdar i Toscana samtidigt som den förmedlar känslan av rustika industrilokaler i Brooklyn. Dessa vilt skilda ingredienser skapar en enhetlig och robust miljö som andas industriell elegans.

Mervärden kompletterar upplevelsen
Det är inte bara vinet som håller hög klass. I lobbyn finns en storslagen vinbar – eller vinotek som man valt att kalla den - med flera vinautomater som ger gästen möjlighet att själv provsmaka och botanisera bland viner från alla världens vindistrikt.

Från lobbyn leder en industritrappa upp till en stor restaurang som frontas av en rad kända namn. Berns Källarmästare Caroline Nätterdal, vinprofilen Michel Jamais och Markus Gustafsson Kökschef från F12-gruppen, har alla knutits till projektet. Som en del av hotellets prägel har alla som arbetar i restaurangen, liksom övrig personal, breda kunskaper gällande vin.

En lyckad företagskonferens ramas till exempel in med en rundvandring i vineriet inklusive ett rejält stycke kunskap om vin, och det hela kan avrundas med middag i restaurangen.

Nytt inom branschen
Hotellet får 184 rum och ett brett kompletterande utbud av aktiviteter och upplevelser. Bland annat byggs en takterrass med pool som kommer att präglas av en inspirerande miljö med levande växter. Vill man aktivera sig fysiskt så kan man ta sig till hotellets gym som har en spännande placering högst upp med en vacker utsikt över Brunnsviken.
Med en unik känsla av hotellmanagement har grundarna av The Winery Hotel verkligen bästa tänkbara förutsättningar att lyckas. I synnerhet med detta unika och spännande koncept som nu testas för första gången inom hotellbranschen.


Transport & Logistik SNL 2015-5 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2015-5

Huvudtema: Transport & Logistik
Nya möjligheter med bättre infrastruktur

En väl utbyggd och underhållen infrastruktur banar väg för all övrig samhällsutveckling. Det har under senare tid uppmärksammats i större utsträckning inom den politiska debatten, där några ämnen tycks framträda lite mer än andra.

Back to top