Stora expansioner i logistikintensiva Nässjö

Flera företag flyttar till och investerar i Nässjö under 2015 – många nyanställningar i den växande kommunen.

Nässjös attraktionskraft ökar och många företag väljer att etablera sig på orten. Det goda geografiska läget vid södra stambanan och nära E4:an är en viktig faktor, liksom ett positivt företagsklimat och goda rekryteringsmöjligheter. Under 2015 har flera företag öppnat verksamhet och expanderat på orten. Några exempel:

Jysks tredje höglager – ett av Sveriges största logistikbyggen – invigdes under sommaren. Det nya höglagret är fyrtio meter högt och inrymmer ytterligare 76 000 pallplatser. Nu arbetar cirka 150 anställda på Jysks centrallager i Nässjö. Härifrån levererar man, förutom till Sveriges alla butiker, även till e-handelskunder i Sverige och Finland.

Sedan Scandinavian Business Seating flyttade produktion från Jylland till Nässjö för ett antal år sedan har de fortsatt att utöka i Nässjö. Under våren investerade företaget 6 miljoner kronor i ett materialhanteringssystem, vilket innebär att Nässjöfabriken ökar sin kapacitet från 750 till 1000 stolar per dag. Scandinavian Business Seating räknas idag som Europas ledande leverantör av kontors- och arbetsstolar och förvärvade under året holländska BMA Ergonomics, marknadsledande i Benelux-länderna.

LM Inredning – en av Sveriges ledande monterbyggare – har flyttat en del av sin produktion till Nässjö från Huddinge.
– För att spara restid och pengar lägger vi en del av produktionen här i Nässjö. Jag tror också att det är lättare att få tag i bra folk här i Nässjö, säger LM Inrednings vd och ägare Mats Lindqvist.

Elhandelsbolaget Bixia valde att samlokalisera sin försäljningsverksamhet från flera orter i landet till Nässjö. Flytten till Nässjö innefattar 21 nyanställningar.

Ahlsell invigde i september en nybyggd fullsortimentsbutik på 1200 kvadratmeter i Nässjö.
– Det är ett område som expanderar här runtomkring så jag tror på en succé, helt klart, säger Martin Eckervad, försäljningschef för Ahlsell i regionen.

Även på handelssidan händer det en hel del. Förutom Ahlsells fackhandel har Espresso House öppnat café och under oktober månad öppnar snabbmatskedjan Subway i staden, samt ytterligare ett café/restaurangkoncept, båda centralt placerade vid Stora Torget i Nässjö.


Jönköping SNL 2015-5 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2015-5

Huvudtema: Jönköping
Region Jönköpings län – för ett bra liv i en attraktiv region

Region Jönköpings län bildades vid årsskiftet 2014/2015, men värdegrunden för hur regionen ska arbeta och vidareutveckla sin verksamhet har funnits länge. Allt kretsar kring att skapa en ökad attraktionskraft för Sveriges sjätte största region ...

Back to top