Kullaflyg blir en del av BRA – det nya inrikesflyget

Ett nytt inrikesflyg håller på att skapas med tolv destinationer som förenas via Stockholm Bromma. När det nya flygbolaget BRA öppnar i december kommer regioner att knytas ihop på ett nytt sätt och resandet inom Sverige förenklas och bli mer kostnadseffektivt.

Det nya samarbetet kommer att generera en bra utveckling för samtliga regioner som representeras via de tolv hubbarna, varav Halmstad är en. BRA står för Braathens Regional Airlines och bakom den nya konstellationen står tre starka aktörer: Kullaflyg, Sverigeflyg och Malmö Aviation.

En riktigt bra transferprodukt
Kullaflyg etablerades för att bidra till bättre tillgänglighet med ökad konkurrens inom flygbranschen. Precis som på Gotland så var Kullabygdens flygkommunikation begränsad eftersom den var monopoliserad. Genom att flyga med Kullaflyg bidrog invånarna själva till att utveckla sin region med bättre flygpriser, högre tillgänglighet och därmed även ökad konkurrenskraft för regionens företag.
Nu tar Kullaflyg nästa steg i utvecklingen och blir en del av BRA. För Halland betyder det ett utökat linjeutbud via Bromma, med nya specialerbjudanden och nytt lojalitetsprogram.
– Kunderna kommer att uppleva oss som mer tydliga i vårt erbjudande och vårt varumärke kommer att associeras med en riktigt bra transferprodukt, säger Torbjörn Gregorioff, vice vd på Kullaflyg, som även gläder sig över att linjen Halmstad – Bromma kommer att slå nytt passagerarrekord under 2015.

Ett stort steg är taget – nästa blir för miljön
Med gemensamma bokningssystem och ett enhetligt och ytterst konkurrenskraftigt erbjudande kommer samtliga bolag som ingår i BRA att kunna skapa tillväxt i sina regioner.
– Om vi ska vara fortsatt konkurrenskraftiga så måste vi ta nästa steg i utvecklingen, och det är i form av att bilda det nya bolaget. En annan sak är att vi måste satsa ännu mer på miljöfrågorna och det har vi redan börjat planera för, berättar Torbjörn.
Det finns bland annat förhoppningar om att kunna flyga med mer biobränsle framöver. Det styrs dock mycket av resenärernas betalningsvilja för mer miljöanpassade flygtransporter. En annan avgörande faktor är tillgången på biobränsle.
– Vi ser att utvecklingen går åt rätt håll. För sju år sedan var biobränsle cirka åtta gånger dyrare än vanligt flygbränsle. Idag är det nere på ungefär tre gånger dyrare, så vi ser att det finns en klar förbättringsmarginal och det kommer vi också att ta tillvara på, avslutar Torbjörn Gregorioff med.


Halmstad SNL 2015-5 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2015-5

Huvudtema: Halmstad
Dukat bord för företagare i Halmstad

Halmstad är en kommun med ett rikt och varierat näringsliv. Här finns cirka 9000 företag och flera statliga, regionala och kommunala arbetsgivare. Vi vill ge service till våra företagare och det vi erbjuder är en välkomponerad MENY.

Back to top