Från Norrköping till resten av världen

Genom bland annat fraktmäkleri och agenturverksamhet hanterar Scandinavian Shipping & Logistics frakter till och från destinationer över hela världen. Etableringen 2011 i Norrköping är en del i den ambitiösa strategin att bli en ledande aktör i Norden och Baltikum.

Scandinavian Shipping & Logistics, med huvudkontor i Göteborg, erbjuder transport och logistiklösningar över hela världen och är även agent för ett antal rederier som trafikerar olika marknader.
– Vi är rederiernas exklusiva representanter i Sverige och förmedlar deras transportutbud till den lokala marknaden. Utöver det erbjuder vi även fraktmäkleri där vi utgår från kundernas unika behov för att hitta den bästa transportlösningen, berättar Joachim Lagerstedt, vd för Scandinavian Shipping & Logistics, ett privatägt företag som etablerades 1999.
Förutom agenturrepresentationen för rederierna består kunderna av speditörer och man jobbar även direkt mot industrin.
Sedan 2011 har företaget kontor i Norrköping där de jobbar i nära samarbete med industrin och Norrköpings hamn.
– Norrköping är en viktig, exportinriktad, marknad för oss och vi ser långsiktigt på vår etablering här. I Norrköping är den hamnnära verksamheten stor och omfattar fartygsklarering, spedition, projektspedition och containerförsäljning. I regionen är bland andra ABB och Siemens kunder till oss.
– Vi är ett kunskapsdrivet och seriöst företag med ett fullservicekoncept. Man skulle kunna säga att vi är som ett varuhus av tjänster inom spedition, rederi etc. I Norrköping är vi lite nischade mot projektspedition och fartygsklarering, säger Joachim Lagerstedt och berättar vidare att de sedan januari i år är ISO-certifierade inom kvalitet och miljö och jobbar aktivt med miljön även vid val av transportslag för sina kunder.

Stark profil i Norrköping
Scandinavian Shipping & Logistics har en omsättning på ca SEK 200 miljoner och 22 anställda, varav nio sitter i Norrköping.
Företaget är inne i en expansiv fas och har en ambitiös utvecklingsstrategi.
– Vi vill bli en av de ledande aktörerna inom vårt område i Norden och Baltikum. I denna strategi passar Norrköping väl in med sitt geografiskt fördelaktiga läge, avslutar Joachim Lagerstedt.


Östergötland SNL 2015-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2015-3

Huvudtema: Östergötland
Östergötlands landshövding guidar genom industriarv och teknisk utveckling

Östergötlands landshövding Elisabeth Nilsson marknadsför gärna regionens näringsliv som ”snabbväxande och intressant med många olika spetsområden”. Några av världens mest kända varumärken har en stark förankring i Östergötland, där Saab, Siemens Industrial Turbomachinery, Toyota Materials Handling och Ericsson bara är ett fåtal exempel.

Back to top