Hög servicenivå hos Asfaltsgruppen

Asfaltsgruppen erbjuder asfaltsprodukter och utför beläggnings- och markarbeten till konkurrenskraftiga priser. De offererar utan kostnad och är kända för en hög servicenivå och att de utför arbeten med hög kvalitet.

Asfaltsgruppen tillverkar och lägger ut asfaltsmassor och är en betydande aktör på marknaden i Östergötland. Företaget, med huvudkontor i Linköping och platskontor i Norrköping, Motala och Mjölby, har 60 medarbetare och en omsättning på ca 175 miljoner.

År 2008 uppförde Asfaltsgruppen ett asfaltsverk i Normstorps bergtäkt, en mil söder om Linköping. Med en tillverkningskapacitet på 220 ton/tim kan man förse samtliga egna enheter med asfaltmassa.

– Att asfaltsverket ligger nära länets större städer underlättar logistiken mot våra beläggningsplatser, säger Ulf Söderberg, ansvarig för kalkyl och marknad på Asfaltsgruppen Öst AB.

Asfaltproduktionen är certifierad enligt SS-EN 13108, vilket innebär att den regelbundet kontrolleras enligt europastandard.

– Vi följer upp kvaliteten på asfaltsmassan i eget laboratorium vad gäller produktionsprovningen. Övrig provning utförs av ett externt ackrediterat labb, kommenterar Ulf Söderberg.

I Normstorp kan Asfaltsgruppen producera alla i marknaden förekommande asfalttyper.

– Vi tillverkar exempelvis specialprodukter för extrema belastningar, som tunga trucktransporter i industrin, tillägger han.

Hög kvalitet till ett bra pris
Företaget har primärt hela Östergötland som upptagningsområde, men utför även asfaltsbeläggningsarbeten i Sörmland, södra Närke och norra Småland.

– Vi utför samtliga i marknaden förekommande beläggningstyper till Trafikverket, kommuner, landsting och övriga beställare, exempelvis industri- och fastighetsägare. Att det byggs mycket i Linköping och Norrköping nu har även gett oss många anläggningsentreprenörer som kunder, säger Ulf Söderberg.

Asfaltsgruppen är kända för att ha en hög servicenivå, vara flexibla och att de utför arbeten med en hög kvalitet.

– Det får vi mycket kredd för hos kunderna, som ofta återkommer. Det och att vi är flexibla. Vi offererar till exempel utan kostnad och kan föreslå alternativa lösningar för en yta. Genomgång av projekt på plats är viktiga för slutresultatet. Sammantaget gör det att vi kan erbjuda hög kvalitet till ett bra pris.

Många i personalen har lång och gedigen erfarenhet av branschen.

– Men det sker lite av en generationsväxling nu, där de äldre lär upp de yngre. Vi har inte haft några problem med överföringen av den kompetens som krävs. Det kan bland annat bero på att vi handplockat ny personal som har ett engagemang för jobbet och branschen. Våra yngre medarbetare har ofta sommarjobbat/praktiserat hos oss under sin studietid. Vi är ett bra gäng med korta beslutsvägar, vilket ger hög effektivitet för kunden, avslutar Ulf Söderberg.


Östergötland SNL 2015-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2015-3

Huvudtema: Östergötland
Östergötlands landshövding guidar genom industriarv och teknisk utveckling

Östergötlands landshövding Elisabeth Nilsson marknadsför gärna regionens näringsliv som ”snabbväxande och intressant med många olika spetsområden”. Några av världens mest kända varumärken har en stark förankring i Östergötland, där Saab, Siemens Industrial Turbomachinery, Toyota Materials Handling och Ericsson bara är ett fåtal exempel.

Back to top