Solfångare från Finspång är en bra investering

När uppvärmningskostnaderna för hushållen ökar är det naturligt att många börjar fundera på att ordna med egna system för uppvärmning och el. För många hushåll är ökad miljöhänsyn och oberoende från kraftbolagen också en viktig aspekt som driver på solfångarförsäljningen.

Finspångs Solvärme erbjuder solfångarsystem och tillbehör av hög kvalitet, bland annat den bästsäljande integrerade solfångaren, en oslagbar produkt när det gäller pris och prestanda.
Finspångs Solvärme konstruerar och tillverkar solfångarna själva för att kunna optimera prestanda och kostnaden utan att tumma på vare sig kvalitet eller kundsupport.
Vill man ha en snyggare och mindre synlig solfångare integrerad i taket, istället för ovanpå, så finns det en lösning för det också.
– Vi är ensamma om att erbjuda en integrerad solfångare som inte sticker upp ur taket. När man bygger nytt eller renoverar är det en oslagbar lösning eftersom man inte behöver lägga tegelpannor på den delen där solfångaren finns, berättar Magnus Moberg, ägare till Finspångs Solvärme.

Så fungerar det
Med solfångare på taket omvandlas solenergin till både värme för varmvatten och till uppvärmning av huset. I solfångarna flyter en frostskyddsväska som värms upp och pumpas in i ackumulatortanken. Acktanksvattnet värmer sedan varmvattnet till dusch o.s.v., och går även ut till husets element. När solen är för svag värms vattnet sista biten av en alternativ värmekälla – det kan vara värmepump, pellets, fjärrvärme eller el som dockas till solfångarsystemen. Systemet utnyttjar därför solens värme på bästa sätt och är praktiskt taget underhållsfritt.
Finspångs Solvärme bygger solfångare, eller solpaneler som de också kallas, som är både prisvärda och enkla att montera av både fackmän och privatpersoner.
– För att montera solfångarna räcker det med enkla handverktyg. De kan monteras enkelt av både snickare, rörmokare och händiga ”gör det självare”. Förutom solfångare får man investera i en ackumulatortank om man inte har en till vedeldning innan. En vanlig investering går på 30.000 – 50.000 kronor och då ingår även monteringen, berättar Magnus Moberg.
Finspångs Solvärme köper bara solfångarkomponenter från kända och etablerade leverantörer för att kunna erbjuda hög kvalitet utan överraskningar.

Vanligare för varje år
Plana solfångare är en kvalitetsprodukt som har funnits i Sverige sedan 1970-talet och blir vanligare för varje år på grund av ökade uppvärmningskostnader och miljömedvetande. Solfångarsystemet består av solfångare, pumpenhet, reglercentral och expansionskärl som bör kopplas ihop med befintligt värmesystem. Mest sparar de som har el- och veduppvärmda hus när det gäller pengar, respektive arbete.
Magnus Moberg startade Finspångs Solvärme i slutet av 2009 och sedan dess har företaget levererat hundratals solfångare till nöjda kunder i både Sverige och Norge.
– Det har varit en positiv utveckling sedan starten och vi har sakta men säkert ökat vår verksamhet. Nu ska vi hålla fast vid den inslagna vägen och fortsätta produktutvecklingen och sälja bra produkter till bra priser.


Energi & Miljö SNL 2015-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2015-2

Huvudtema: Energi & Miljö
Vindkraftens potential bör inte underskattas

Sverige har antagit tuffa utbyggnadsmål när det gäller förnybar el. Tillsammans med Norge har vårt land en målsättning att bygga 26,4 TWh förnybar el till 2020 inom elcertifikatsystemet ...

Back to top