Hälsingebygg ser stor tillväxtpotential i Hudiksvall

De första hyresgästerna har precis flyttat in i de nya lägenheterna på Kungsgatan 19, som tidigare var Frälsningsarméns adress i Hudiksvall. Huset är nybyggt men smälter väl in i sin omgivning där många av grannhusen är från tidigt 1900-tal. Det var en utmaning att utveckla en till synes tidstypisk men samtidigt mycket modern fastighet med låga energivärden, men på Hälsingebygg är man van vid att leverera innovativa lösningar.

Utvecklingen av Tingshusbacken, som Hudiksvallsbostäders fastighet på Kungsgatan 19 kallas, omfattar 13 nya hyresrätter med ett mycket centralt läge. Projektet markerar också en nystart inom Hudiksvalls kommunala bostadsbyggande och är en tydlig indikation på att man nu börjar rusta för en tillväxtbenägen stad.
– För oss innebär projektet en bekräftelse på att det nu finns en vilja och en strävan efter att bygga nytt i Hudiksvall. Det är en utveckling som vi själva länge strävat efter. Som boendeort har Hudiksvall enorma möjligheter inte minst med tanke på att det finns stora områden nära havet som lämpar sig för bostadsbyggnation i olika former, säger Torbjörn Klaar, vd för Hälsingebygg.

Mer än bostäder
Bostäder är inte allt på Hälsingebyggs meritlista. Företaget har även varit med och utvecklat och producerat några LSS-boenden i kommunen, bland annat.
– Vi har också drivit en del större och mindre industribyggnationer samt att vi har en gedigen verksamhet kring byggservice som även förväntas öka framöver. Mycket sker på upphandlingar i vårt närområde men vi är inte begränsade till det, förklarar Torbjörn.
Hälsingebygg samarbetar gärna med andra bolag inom Peabkoncernen. I skrivande stund pågår exempelvis ett samverkansprojekt i Bollnäs där Peab i Gävle och Hälsingebygg bygger ett 30-tal nya lägenheter för HSB.

Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga
Peab förvärvade Hälsingebygg 2008 och har sedan dess varit med och drivit utvecklingen när det gäller hållbar bostadsbyggnation i Hudiksvall med omnejd. Att behålla namnet Hälsingebygg var självklart eftersom det sedan länge är ett välkänt namn i regionen.
– Vi står för kärnvärden som Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga. Vi håller vad vi lovar och levererar mervärden för kunderna i det att vi alltid står för hög kvalitet. Om kunderna blir nöjda så kommer de tillbaka med andra projekt och vi får ett kvitto på att det vi gör är bra, konstaterar Torbjörn Klaar.

Utrymme för tillväxt
Hälsingebygg anses också vara en bra och stabil arbetsgivare som erbjuder utrymme för tillväxt, både på det personliga planet men även yrkesmässigt.
– Det finns väldigt goda utvecklingsmöjligheter inom Hälsingebygg och Peabkoncernen, menar Torbjörn. Vi vill attrahera duktiga medarbetare för framtiden och behålla dem hos oss länge. Då måste vi kunna erbjuda något i gengäld och det anser jag att vi kan, både när det gäller möjligheten att driva spännande projekt och utrymme för personlig utveckling samt att vi är ett härligt gäng som drivs av viljan att överträffa kundens förväntningar.


Svensk industi SNL 2015-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2015-1

Huvudtema: Svensk industi
Början av en återindustrialisering?

Basindustrin beskrivs ofta som ryggraden i det svenska näringslivet. De senaste årens trend visar dock att allt fler industrijättar flyttar hela eller delar av sin produktion utomlands. De väljer emellertid oftast att behålla utvecklingsverksamheten i Sverige ...

Back to top