Hallsberg - det är här det händer

Hallsberg byggdes ursprungligen upp kring stambanan, som invigdes 1862.
Hallsbergs kommun har med andra ord ett utomordentligt läge i Sverige, mitt emellan Stockholm och Göteborg – i Sveriges demografiska mittpunkt.
I Hallsberg bor det drygt 15 200 personer, här finns ca 1 300 företag. Järnvägen är en anledning till att vårt näringsliv är och har varit inriktat på industri och industriell tillverkning.

I Hallsberg finns flera stora företag, Ahlsell, Atria Lithells, Volvo CE och Posten som är nyetablerad med Europas modernaste postterminal. ?Hallsbergsterminalen ligger strategiskt placerad utmed stambanan. Drygt 70 procent av allt gods i Sverige transporteras via Hallsberg. Här finns ett stort logistikområde i direkt anslutning till Nordens största rangerbangård och europavägarna E18 och E20.

En riktig gymnasieskola
Alléskolan är en riktigt bra gymnasieskola med moderna och fräscha lokaler. Skolan är den enda i landet som erbjuder samtliga program på gymnasiet. Här trivs 1 350 elever och 260 anställda. På skolans campus finns både teoretiska och praktiska utbildningar samlade på ett område.

Ett aktivt liv
Kommunen har ett blomstrande föreningsliv med hela 160 föreningar av olika slag.?I Hallsberg finns också ett populärt äventyrsbad, Children's upptäckarhuset, idrottsparker med friidrottsanläggningar, löpar- och promenadslingor, bågskytte, bowling, boulebanor, fina bad och underbar natur. I Boo herrgårdslandskap hittar du byggnader uppförda i antik grekisk stil och fin natur med spännande flora och ett rikt djurliv.
?Söker man kulturella upplevelser kan vi rekommendera ett besök på Bergööska huset, som var Karin Larssons föräldrahem. Karin, var gift med Carl Larsson, här visas flera av Karins verk och väggmålningar av Carl. Hallsbergs konsthall, som finns i huset, har utställningar året runt. Volkswagenmuseet, mackmuseet och fossilmuseet är intressanta museer för den vetgirige. Läs mer om Hallsberg på: www.hallsberg.se

Välkommen till Hallsberg!

Kirsi Aronsson
Näringslivschef


Örebro SNL 2014-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2014-3

Huvudtema: Örebro
Örebro län blir starkare som ny enad region

Örebro län står inför många nya möjligheter – och utmaningar, i samband med en fortsatt kraftig tillväxt i hela regionen. Tillsammans står Örebro läns landsting och Örebro universitet väl rustade att möta såväl dagens som morgondagens krav på god sjukvård samt forskning och utbildning i världsklass.

Back to top