Purus – fantasin sätter gränserna

Purus designgolvbrunnar blir allt vanligare i våra badrum. Brunnen som byggs intill väggen öppnar nya möjligheter för ökad valfrihet där det moderna badrummet kan varieras in i det oändliga. Det är i princip bara fantasin som sätter gränserna.

Purus funktionella och stilrena kvalitetsprodukter har förgyllt svenska badrum sedan 1955. Då lanserades företagets första golvbrunn, ett steg som kom att bli avgörande inte bara för Purus framtid utan även för det moderna badrummet som föremål för innovativ design och kreativitet.

Inga begränsningar
Purus designbrunnar är ett exempel på hur kreativitet och utveckling kan revolutionera en bransch. Nu finns det i princip inga begränsningar i hur man kan utforma sitt badrum efter tycke och smak.
– Lanseringen svarar på marknadens behov och önskemål om ökad flexibilitet och möjlighet att få designa sitt eget badrum, förklarar Rebecka Spånberg, vice vd och som tillhör den tolfte generationen företagare, smeder och ingenjörer.
Att ha golvbrunnen längs med väggen möjliggör bland annat användning av större plattor i badrummet, något som tidigare inte möjligt kring golvbrunnar.

100 år av ren innovationskraft
Namnet Purus, som betyder rent på latin, symboliserar koncernens strävan efter enhetlighet, renodling och inte minst stilren design. Det märks på sortimentet, både när det gäller golvbrunnar och övriga produkter. Purus tillverkar även måttbeställda diskbänkar i premiumklass, helt skräddarsydda efter kundens önskemål.
Oavsett produkt så är det samma innovationskraft som ligger bakom, och som grundas på företagets anrika historia. Purus har utvecklats ur gamla Sjöbo Bruk och har således 100-åriga anor. Även om namnet har ändrats så har Purus varit i familjens ägo sedan 40-talet. Koncernen består av tio bolag inklusive tre fabriker i Sverige.
– Vi har gjort en storsatsning på skräddarsydda lösningar och ser stora tillväxtmöjligheter här. Vi vänder oss till kunder som ställer krav på hög kvalitet, funktion och design, understryker Rebecka Spånberg.

Ser möjligheter utanför Sverige
Purus är väletablerade i Sverige och har även försäljning i de övriga nordiska länderna samt England.
– Vi kommer att satsa ännu mer på marknader utanför Sverige och har därför utökat exportavdelningen som ska utveckla våra möjligheter i ett par andra europeiska länder till att börja med, berättar Rebecka Spånberg vidare.
Purus har redan levererat en komplett rostfri inredning och sanitetslösning till en större tågstation i Ryssland och ett större idrottsevenemang som ägde rum i samma land 2014, så även här finns goda möjligheter till fortsatt utveckling på en annars mycket konkurrensutsatt marknad.


Energi & Miljö SNL 2014-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2014-3

Huvudtema: Energi & Miljö
70 år av hållbar samhällsutveckling

Hans Wallenstam var inte ens 30 år fyllda när han tog över som vd på ett av Sveriges största bygg- och fastighetsbolag 1991. Det var samtidigt under en av Sveriges värsta ekonomiska kriser genom tiderna. Den framsynte grundaren Lennart Wallenstam hade under de senaste 50 åren byggt upp en bred verksamhet med fokus på långsiktigt hållbar samhällsbyggnad.

Back to top