Trappor med hög kvalitet från Gävle

Inriktningen för Birstatrappan i Gävle är att sälja och tillverka ståltrappor för både inom- och utomhusbruk.
Företaget var tidigare en del av Birstaverken i Sundsvall, men köptes av Brynäs Mekano AB sommaren 2012.

– Vi tillverkar ståltrappor av alla de slag och även räcken. Våra kunder är allt från stora byggbolag som Skanska, NCC och Peab till privatpersoner, berättar Tommy Strand, som ansvarar för försäljningen på Birstatrappan.
Företaget tillhandahåller även kringtjänster (montering, projektledning mm) för sina produkter.
Affärsidén hos Birstatrappan är att erbjuda marknaden kostnadseffektiva och flexibla lösningar med god kvalitet till konkurrenskraftiga villkor.
Birstatrappan Exteriör finns som Spiral, Rak eller Kombitrappa. Birstatrappan Exteriör används framför allt som utrymningstrappa på eller i fastigheter och industrier.
Birstatrappan Interiör finns i flera utföranden, Spiral, Rak och Kombitrapp och med olika material på stegytor och handledare. Det finns dessutom flera varianter på räcken samt ytbehandlingar. Spiraltrappor är smäckra och utrymmesbesparande då man på en liten yta kan få en väl fungerande trappa.
Raka trappor kan fås i ett eller flera löp som är självbärande eller ansluter mot valkanter i byggnaden.
Kombitrappan är en kombination av rak och spiraltrapp.

Ny certifiering
Birstatrappan är nu i färd med att certifiera sig enligt en standard som heter EN 1090-1.
– Det har kommit en lag på att alla byggföretag som har komponenter som ska levereras till byggen och ingå i någon form av bygghandling ska certifieras senast 1 juli år. Det är en ganska stor process att genomgå för företagen eftersom man bland annat måste utbilda sina svetsare och göra svetsprover för att följa den europeiska standarden.

Besök av statsministern
I april fick Birstatrappan och moderbolaget Brynäs Mekano celebert besök av statsminister Fredrik Reinfeldt. Han tillbringade två timmar på företagen och efter att ha sett Birstatrappans nya anläggning och träffat företagens ledning var han mycket positiv.
– Reinfeldt besökte företag som det hade gått bra för och ökat sin omsättning och det var bland annat Birstatrappan och Brynäs Mekano.
Brynäs Mekano AB har lång erfarenhet som partner till den tunga industrin och är specialiserad på renovering, tillverkning och montage av stora objekt.


Energi & Miljö SNL 2014-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2014-3

Huvudtema: Energi & Miljö
70 år av hållbar samhällsutveckling

Hans Wallenstam var inte ens 30 år fyllda när han tog över som vd på ett av Sveriges största bygg- och fastighetsbolag 1991. Det var samtidigt under en av Sveriges värsta ekonomiska kriser genom tiderna. Den framsynte grundaren Lennart Wallenstam hade under de senaste 50 åren byggt upp en bred verksamhet med fokus på långsiktigt hållbar samhällsbyggnad.

Back to top