Elföretaget med bredd och hög kompetens

Elektra i Hälsingland AB arbetar med allt inom el, tele, data, fiber och larm och vänder sig mot såväl privatpersoner som företag, kommuner och landsting.
– Vi har en stor bredd och är mycket kunniga inom elteknik, säger företagets vd Lars Lindh.

Elektras moderbolag AB Edsbyns Elverk bildades 1906 och koncernen består idag av dotterbolagen Elektra Nät AB, Elektra i Hälsingland AB, Elektra i Gästrikland AB och Elektra Värme AB.
Elektra i Hälsingland AB bildades på 1960-talet och har idag filialer i Edsbyn, Alfta, Bollnäs, Hudiksvall och Gävle. Totalt sysselsätts 120-130 anställda i företaget.
– Vår styrka är att vi har en stor bredd och spetskompetens inom många områden. Vi arbetar med både telefonväxlar, inbrottslarm och brandlarm. Vi är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Under året ska vi också certifiera oss på arbetsmiljö enligt AFS 2001:1. Det är inte många andra elinstallationsföretag som är trippelcertifierade, säger Lars Lindh.
Elektra har lång erfarenhet av industriell service och bred kompetens inom de flesta förekommande områden. Företaget har personal stationerade på olika industrier i Edsbyn, Bollnäs, Hudiksvall och Gävle.
Elektra arbetar med både svagström och högspänning tillsammans med fiber och antennteknik. Företaget levererar hela funktioner, från idé och projektering till leverans, dokumentation och utbildning.

Värnar om miljön
Att värna om miljön är en viktig del i Elektras verksamhet.
– Jag tycker personligen att miljön är jätteviktig. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001, vilket är en konkurrensfördel. Många kunder tycker också det är viktigt att vara certifierad. Dessutom försöker vi hålla bilparken ny och fräsch och vårt mål är att alla filialer ska ha en elbil senast 2015, säger Lars Lindh.
Bland aktuella projekt för Elektra nu kan nämnas el-, data- och larminstallationer på läroverket och sjukhuset i Hudiksvall.
Elektra har filialer i Gävleborg, men företaget har även haft stora uppdrag i orter som Stockholm, Uppsala, Strängnäs och Sundsvall.

En god utveckling
Elektra har haft en god utveckling och vuxit rejält de senaste tre åren. 2011 omsatte företaget cirka 79 miljoner kronor. Året därpå tog man bort sin butik, som omsatte cirka sju miljoner, och omsättningen var ungefär den samma som 2011. 2013 landade omsättningen på 86 miljoner och siffran för 2014 pekar på 110-120 miljoner kronor.
– Vår målsättning är att fortsätta växa och vi ska även nå våra miljömål.
Lars Lindh har arbetat på Elektra sedan 2008. Innan han blev vd 2011 var han filialchef på kontoren i Gävle,
Hudiksvall och Bollnäs.


Energi & Miljö SNL 2014-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2014-3

Huvudtema: Energi & Miljö
70 år av hållbar samhällsutveckling

Hans Wallenstam var inte ens 30 år fyllda när han tog över som vd på ett av Sveriges största bygg- och fastighetsbolag 1991. Det var samtidigt under en av Sveriges värsta ekonomiska kriser genom tiderna. Den framsynte grundaren Lennart Wallenstam hade under de senaste 50 åren byggt upp en bred verksamhet med fokus på långsiktigt hållbar samhällsbyggnad.

Back to top