Staden där allt är möjligt

Årets stadskärna, bästa handelsområde och bästa köpcenter. Västerås kammade hem några av årets främsta utmärkelser under 2013 och ambitionen är att behålla sin plats på tronen även i år. För att inte glömma Westerås Segelsällskap som blev utsedda till årets seglararrangör.

Västerås är känd som Sveriges industrihuvudstad. Att staden dessutom har mycket att erbjuda som handelsstad vet alla som bor i Västerås, och nu även resten av landet tack vare det senaste årets utmärkelser tillägnade Västerås för bästa handelsområde och bästa köpcenter.
– Jag ser Västerås som staden där allt är möjligt, säger Alf Westerdahl, som ansvarar för affärsområdet Evenemang och Attraktionskraft inom Västerås & Co, stadens marknadsföringsbolag som jobbar för att stärka Västerås attraktionskraft.

Mötesplats för alla målgrupper
Västerås är utpräglande bra på stora möten och evenemang. Det märks inte minst i riksuppmärksammade event som Västerås Cityfestival och Power Big Meet. Tusentals besökare samlas i staden och vid varje event lever Västerås upp som mötesplats för alla målgrupper, oavsett ålder och intressen.
Västerås kan också med rätta hävda sig i konkurrens. När Westerås Segelsällskap först introducerade WSS Höstkroken Inshore för några år sedan blev det snabbt en stor succé som en av landets största kappseglingar. Västerås hamn fylls under hela evenemanget av flera hundra seglare och tusentals besökare.
– Westerås Segelsällskap har nu fått titeln Årets seglararrangör för sitt engagemang, något som utan tvekan sporrar till ytterligare utveckling av eventet för kommande säsong, upplyser Alf Westerdahl.

Industriell tradition skapar bra event
Vad är det som gör Västerås specifikt duktiga på event? Alf Westerdahl är övertygad om att mycket bygger på den industriella traditionen även här.
– Vi får ofta höra att vi är välorganiserade och att allt fungerar smidigt för arrangörer som kommer till vår stad. Det gör naturligtvis att de vill komma tillbaka. Med all service på plats kan arrangörerna koncentrera sig på att göra riktigt bra evenemang istället för att oroa sig för tekniska detaljer och annat som ska fungera per automatik.
Västerås är också en spännande stad med unika upplevelser som exempelvis Frösåkers Brygga, som har Sveriges största träbåtsflotta bestående av vikingaskepp och allmogebåtar i en vacker kulturhamn vid Mälarens strand. Här anordnas aktiviteter året om för stora och små.
I Västerås finns även världens enda undervattenshotell, Utter Inn, beläget mitt i Mälaren cirka en kilometer från Västerås hamn. Samma entreprenör har även skapat Hotell Hackspett, ett trädhus och enmanshotell som finns i Vasaparken, Västerås. Det sitter 13 meter högt upp bland trädkronorna och för tankarna till barndomens kojor.
En stark entreprenörsanda har byggt Västerås och staden fortsätter växa som kultur- och upplevelsenav i Mälardalen. Västerås utvecklar nya mötesplatser varav det nya upplevelsebadet Kokpunkten är en. Betydligt mer är på gång, och resten av Sverige följer utvecklingen med fortsatt intresse.


Västerås SNL 2014-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2014-1

Huvudtema: Västerås
Vi bygger för framtiden

Västerås har idag nära 142.000 invånare och är Sveriges sjätte största stad. Vi som bor i Västerås får stadens puls och utbud, men vi har också Mälaren och skogen runt knuten ...

Back to top