Här finns hög kompetens inom svetsning

Gisle Arnesen AB har kvalificerade metoder för rörinstallationer till kraftverk, process­– och pappersindustrin. Företaget utför mekaniskt underhåll, tillverkning och montage i egen verkstad.

Gisle Arnesen startade företaget i liten skala som en enskild VVS-firma. Idag är företaget ett aktiebolag med filialer i Matfors och Västerås. Totalt sysselsätter bolaget cirka 40 anställda.
– Hjärtat ligger i svetsjobb till tillverkningsindustrin och vi har även en serviceverkstad. Vi jobbar mycket mot vattenkraftsbranschen över hela Sverige, men vi har även levererat till Norge, Turkiet och Island, berättar Therese Westman, ekonomiansvarig och projektledare på Gisle Arnesen AB.
Företaget arbetar i huvudsak med att utföra uppdrag, projektering, konstruktion, uppgraderingar, programmering, tillverkning, service samt förebyggande underhåll, reservdelshållning, montage och igångkörning.

Hög kompetens
– Vi har mycket servicejobb i och med att det är mycket akututryckningar i den här branschen. Vår styrka är att vi har hög kompetens på våra svetsare, det är svårt att få tag på duktiga svetsare idag, säger Therese Westman och fortsätter:
– Vi jobbar också för att ha ett högt servicetänk, inget är omöjligt för oss. Kunderna ska känna att vi gör det bästa för dem.

Breddar verksamheten
Gisle Arnesen AB startades i Matfors, men har nu köpt upp en avdelning i Västerås, vilket gjort att man kunnat bredda verksamheten.
– Nu har vi möjlighet att ta större komponenter som vi inte har kunnat tidigare så därför breddar vi oss inom samma område. Nu kan vi ta in större delar, som axlar och bärkroppar, i de stora maskinerna för bearbetning och indikering, berättar Therese Westman.

Gisle Arnesen AB är medlem i följande organisationer:
• VVS Företagen
• Svetskommisionen
• Svenska värmepumpsföreningen
• Kylföretagen
– Alla på marknaden ska känna att vi är en lättillgänglig serviceverkstad som lätt kan hjälpa till med det som behövs, säger Therese Westman avslutningsvis.


Västerås SNL 2014-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2014-1

Huvudtema: Västerås
Vi bygger för framtiden

Västerås har idag nära 142.000 invånare och är Sveriges sjätte största stad. Vi som bor i Västerås får stadens puls och utbud, men vi har också Mälaren och skogen runt knuten ...

Back to top