Ett av Europas största uthyrningsföretag

Cramo hyr ut maskiner, utrustningar och flyttbara lokaler främst till byggindustrin, men även till övrigt näringsliv och den offentliga sektorn. Depån i Västerås sysselsätter sju anställda plus inhyrd personal.

– Vi är specialister på allt inom uthyrning till byggindustrin och kan i princip serva ett helt bygge. Vårt huvudsakliga upptagningsområde är Västerås och Sala och i närområdet har vi även depåer i Eskilstuna och Köping, berättar Björn Pennerborn, projektledare på Cramo i Västerås.
Det finns många anledningar till att hyra maskiner och flyttbara lokaler hos Cramo. Med över 400 depåer och verksamhet i 15 länder är Cramo ett av Europas största uthyrningsföretag.
– Vi hyr ut allt från kontorsplatser, omklädningsrum, duschar och manskapsbodar till liftar och annan utrustning, berättar Björn Pennerborn.

Uthyrningsparken är uppdelad i fyra områden: Byggmaskiner, Anläggningsmaskiner, Liftar/truckar samt Byggetablering, som består av bodar, ställningar, hissar och provisorisk el.
Service och reparation sköts via Cramos rikstäckande serviceorganisation med välutrustade verkstäder och fältservice.
Cramo har ett nätverk av cirka 120 depåer för uthyrning, service och underhåll i Sverige.

Ett stort utbud
Totalt kan Cramo erbjuda:
• 140 000 byggmaskiner
• 7 200 anläggningsmaskiner
• 29 100 bodar och containrar
• 13 600 kontors- och skolmoduler
• 12 300 liftar
Verksamheten omfattar såväl korttidsuthyrning av enstaka maskiner som totalåtaganden i större projekt på fastprisbasis, fullserviceåtaganden på flerårsavtal och outsourcinglösningar.
Cramo erbjuder också utbildningar, bland annat liftutbildning, fallskyddsutbildning, heta arbeten, säkra lyft, truckutbildning samt maskin- och traversutbildning.
– När det gäller nybyggnationer i Västerås så har det stått still ett tag, däremot är det en hel del ombyggnader. Men bostadsbyggandet kommer att öka eftersom det fattas bostäder, säger Mathias Magnusson, säljare på Cramo.

Utbyggnad av värmeverk
Ett stort projekt som Cramo är involverad i nu är en utbyggnad av kraftvärmeverket i Västerås. Det är Metso som ska leverera vad som blir världens största panna för sorterat avfall till Mälarenergi. Pannan ska installeras i den nya samförbränningsanläggningen vid kraftvärmeverket i Västerås. Investeringen kostar 3,2 miljarder kronor. Projektet startades våren 2012 och pågår till sommaren 2014.


Västerås SNL 2014-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2014-1

Huvudtema: Västerås
Vi bygger för framtiden

Västerås har idag nära 142.000 invånare och är Sveriges sjätte största stad. Vi som bor i Västerås får stadens puls och utbud, men vi har också Mälaren och skogen runt knuten ...

Back to top