33 butiker och restauranger under samma tak

Köpcentret 21:an i centrala Eskilstuna erbjuder sina kunder det mesta av det bästa i någon av centrets 33 butiker och restauranger.
21:an har årligen cirka 2,2 miljoner besökare och en total försäljningsyta på 8.400 kvadratmeter.

I Eskilstuna finns det ett brett utbud av både shopping, kultur och slott. Eskilstuna är även en välkänd musikstad, som har blivit utnämnd både till Årets Popstad och Årets Jazzstad.
Eskilstuna är historiskt mest känd för sin mekaniska industri. Idag förknippar de flesta Eskilstuna med spirande entreprenörskap.
Gallerian 21:an har ett mycket bra geografiskt läge mitt i centrala Eskilstuna. Kombinationen av många arbetsplatser, kontorshotell och ett stort antal boende i det direkta närområdet gör 21:an till en mycket attraktiv marknadsplats som bidrar till en levande innerstad.
– Vi har en bra mix av mode, sport och tjänster och bland större hyresgäster kan nämnas Lindex, Stadium och Gina Tricot. I januari öppnade vi ett nytt gym som heter Fitness24Seven, som är öppet dygnet runt. Det var tidigare en leksaksaffär som vi har konverterat till en gymlokal, berättar Erik Wahlberg, centrumchef på 21:an.
Efter en dag på 21:an kanske man blir hungrig och då finns ett bra utbud av restauranger, som till exempel Papas Tapas, Café 21:an eller Subway.

Evenemang på 21:an
För att attrahera kunder arrangeras med jämna mellanrum olika evenemang i köpcentret.
– Vi försöker rikta våra evenemang mot barnfamiljer i första hand. Det är ifrån aktiviteter i samband med Mors och Fars Dag till gatufestival med cirkusartister som jonglerar. Vi har också en figur som heter Lejonkungen som då och då delar ut godis och ballonger till barnen, berättar Maria Björkman, centrumledare på 21:an.

Ägs av Folksam
21:an ägs av Folksam och fastigheten förvaltas av Newsec Asset Management.
Erik Wahlberg, som jobbar åt Newsec, säger:
– Folksam är ett intressant företag att arbeta för. De lägger stor fokus på miljöarbete, vilket har inneburit att 21:an bland annat har ny fastighetsteknik efter en om- och nybyggnation, som minskar förbrukningen inom el, kyla och uppvärmning. Allt för att leva upp till de höga krav som Folksam ställer.
Tåg- och bussresenärer tar sig snabbt och enkelt till fots från centralstationen till 21:an som är beläget mitt på Kungsgatan i Eskilstuna.
– Handeln i Eskilstuna följer konjunkturen, men 21:an har etablerade butiker som är konkurrenskraftiga, vilket gör dem mindre känsliga vid nedgång i marknaden. Idag finns bara en vakant lokal på nedre plan som vi snart hyr ut, säger Erik Wahlberg.
Newsec äger inga fastigheter själva utan får uppdraget att förvalta dem av fastighetsägaren. Bolaget förvaltar över 1.000 fastigheter med en yta om drygt tio miljoner kvadratmeter, varav ett 50-tal gallerior och handelsplatser.


Halland SNL 2013-4 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2013-4

Huvudtema: Halland
Kompetens skapar tillväxt i Sveriges friskaste län

Som region ligger Halland i framkant med en stark ekonomisk tillväxt samt positiv befolkningsutveckling. Faktum är att Halland, tillsammans med Uppsala och Stockholms län, under en följd av år haft den starkaste befolkningsutvecklingen i Sverige ...

Back to top