Kompassen pekar mot en minnesrik upplevelse!

Härjedalen har ett varierat näringsliv med turism, småindustri, tjänste- och serviceföretag men är framförallt en plats för naturbaserade upplevelser och en mycket stark besöksnäring- och det finns oändliga möjligheter till dessa upplevelser, sommar som vinter! Nu ser destinationerna största möjligheten till expansion inom barmarksturismen.

Besökande till Härjedalen spenderade 1,4 miljarder kronor 2011 och detta skapade sysselsättning för minst 1 620 personer, nu ser destinationerna största möjligheten till expansion inom barmarksturismen. Vandra längs lätta stigar eller utmanande högfjällsleder, cykla landsväg, downhill eller cross country, fiska i lugna fjällsjöar eller strömmande vatten, möt spännande djur som myskoxen och älgen, åk längdskidor i världsklassiga spår eller utför några av Sveriges bästa fjäll, njut av en skridskotur, snöskovandring eller topptur i strålande vårvintersol och se till att inte missa sommarens stora evenemang som Bruksvallarna Game Fair och nyheten för i år den stora cykeltävlingen Fjällt(o)uren. Listan kan minst sagt göras lång.

Snön tinar, skidspåren försvinner och utförsbackarna blir gröna. Det är dags att lägga skidorna på hyllan men det betyder inte att det blir lugnare i skogarna och på fjällen i Härjedalen för det. Det är nu som skidorna istället byts ut mot kängor och cyklar. För under snön finns mängder av vandringsleder och cykelleder.

Härjedalens långa tradition som en vandringsdestination håller i sig och har på senare år också utvecklats mot att bli en stark cykeldestination. För dig som vill vandra finns här ett stort utbud av dagsturer i lågland, fjällterräng och upp på toppar med oslagbara vyer. För cyklisten samsas utmanande Lofsdalens downhillleder och spännande crosscountry-cykling i Funäsfjällen med lugn cykling längs med vackra landsvägar i Vemdalen och Svegsområdet och nyheten för i år den stora cykeltävlingen Fjällt(o)uren.

Jämtlands län SNL 2013-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2013-3

Huvudtema: Jämtlands län
Varmt välkomna till Jämtlands län!

När jag tillfrågades om jag ville bli landshövding var första tanken nej – hade aldrig tänkt på mig själv i den rollen men så fortsatte meningen; i Jämtland? Då ändrades hela min sinnesstämning till glad förväntan inför uppdraget ...

Back to top