Störst valfrihet hos Förbo

Hos Förbo kan du bo modernt, miljömedvetet och bekymmersfritt. Dessutom kan du som hyresgäst skapa en personlig prägel på din bostad, både i nybyggnationer och befintliga lägenheter. Genom konceptet Personliga hem erbjuder Förbo stora valmöjligheter gällande form, inredning och standard.

Drygt 5 400 hushåll bor i Förbos fastigheter fördelade på de fyra ägarkommunerna Mölndal, Härryda, Lerum och Kungälv. Samtliga utgör attraktiva boendekommuner i anslutning till Göteborg. Förbo erbjuder hyresrätter i flerbostadshus, parhus och radhus, ofta med tillgång till uteplats eller trädgård.

Hyresgästen väljer standard
Utmärkande för Förbo är en stor valfrihet som paketerats i konceptet Personliga hem. Det omfattar ett antal saker som man vet att den moderna hyresgästen efterfrågar.
– Grundläggande är att de boende ska kunna välja standard själva. Vi ger hyresgästerna möjligheten att själva välja om de vill ha lägenheten som den är, tapetsera eller måla om själva eller att vi utför arbetet åt dem. Detta är Personliga hem och något som vi erbjuder alla hyresgäster som flyttar in i befintliga lägenheter, förklarar Renée Lernestam, ansvarig för Personliga hem.

Många tycker det är spännande att få pyssla och renovera själva, och då ska den möjligheten finnas anser Renée Lernestam. Gör man det – eller låter lägenheten vara som den är - får man en rabatt på hyran.

Men vill man ha det bekvämt kan man göra beställningen via Förbo.
– Våra kunder kan välja mellan många olika produkter, som exempelvis byte av köksluckor, bänkskivor och handtag. De kan beställa nytt kakel i köket och en spis med keramikhäll och varmluftsugn. Det är också mycket populärt att installera en egen tvättmaskin och torktumlare och lägga in nya golv.
– Allt finansieras genom viss hyreshöjning och många tycker det är en prisvärd investering, berättar Renée Lernestam vidare.

Kontinuerlig utveckling
Förbo utvecklar hela tiden Personliga hem och uppmuntrar hyresgästerna till att bidra med förslag. Några produktområden som undersöks just nu är anläggning av altaner.
– Vi har utvecklat Personliga hem tillsammans med våra hyresgäster och kommer att fortsätta med det. Valfriheten är oerhört viktig för oss, den är vårt flaggskepp och vi är mycket måna om att de boende känner att de får sätta sin personliga prägel på sina hem även om man bor i hyresrätt, säger Renée Lernestam.

Förbos styrka är ett långsiktigt arbetssätt som utvecklar hyresrätten. Verksamheten är certifierad enligt ISO 9001 och 14001 som en del av den långsiktiga hållbarhetsambitionen.

Faktaruta:
Är du intresserad av att bo hos Förbo? Gå in på vår webbplats www.förbo.se och gör en kostnadsfri kundanmälan. I vårt uthyrningssystem – Vägen hem – letar du sedan bland våra lediga bostäder och anmäler ditt intresse.

Energi & Miljö SNL 2013-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2013-3

Huvudtema: Energi & Miljö
Går det att tjäna pengar på hållbarhet?

Överallt kan vi läsa omplaner för hållbart stadsplaneringsarbete. Visionen om det klimatneutrala boendet är på väg att realiseras i full skala. Långenergihus, passivhus, till och energiproducerande plushus finns på flera ställen i landet ...

Back to top