Upplevelser i världsklass på Best Western Hotell Klippan

Best Western Hotell Klippan bjuder på en hotellupplevelse utöver det vanliga. Det trivsamma familjeägda hotellet är centralt beläget i tätorten Klippan i nordvästra Skåne med alla bekvämligheter inom räckhåll samtidigt som man har det genuina skånska landskapet inpå knuten. Kommunen är dessutom känd för att vara Sydsveriges golfparadis, i Klippan finns de facto en av Sveriges främsta golfbanor som lockar besökare från hela landet.

Hotell Klippan är ett populärt familjehotell som samtidigt uppskattas av affärsresenärer tack vare sin höga servicegrad, goda konferensmöjligheter och inte minst det förstklassiga läget med Helsingborg och Ängelholm på några mils avstånd. Det fyrstjärniga hotellet är Klippans största hotell- och konferensanläggning med 40 nyrenoverade rum, ett antal fullutrustade mötesrum för mellan 5 – 120 deltagare, tre restauranger inklusive populära Harrys, samt i skrivande stund en snart färdigbyggd relaxavdelning på 450 kvm.

Något utöver det vanliga
Som alla Best Western hotell drivs Hotell Klippan i egen regi. Det viktigaste för ägarna Mikael och Susanne Lundin är att gästerna upplever hotellet som något utöver det vanliga.
– Det första som gästerna möts av när de kommer hit är en välkomnande och hemtrevlig atmosfär, poängterar Mikael Lundin. Vi strävar efter att erbjuda mervärden som gör att gästerna kommer ihåg oss och tar med sig positiva minnen hem. Förutom att vi ser till att ha alla tekniska finesser som ett brett utbud av Tv-kanaler och fritt internet så erbjuder vi också alla våra gäster en mycket uppskattad kvällsbuffé.
Buffén ingår i övernattningspriset och består av en hemlagad soppa, sallad, bröd och dryck, samt en generös hemlagad varmrätt som ofta har en lokal prägel. Efter en lång arbetsdag eller för fritidsresenären en dag kantad av äventyr så är det väldigt uppskattat att få sitta i lugn och ro och njuta av en genuin och hemlagad måltid som dessutom inte kostar något extra.

Upplevelser inkluderade
Paret Lundin har satsat på att skapa ännu fler mervärden och snart är den väl tilltagna relaxavdelningen färdigbyggd, omfattande stora spa-bad, kallbad och flera olika sorters bastu. I anslutning till relaxavdelningen byggs en sportsbar där gästerna kan umgås och samtala i lugn och ro. Trots att anläggningen innebär en stor kapitalinvestering kommer gästerna inte att behöva betala något extra för tillträde till relaxavdelningen, allt ingår i det ordinarie övernattningspriset.
– För oss handlar allt om upplevelser i världsklass, och det är med den ambitionen som vi driver och utvecklar hotellet. En annan viktig faktor, förutom att ha tillgång till en fantastisk anläggning, är att attityden är rätt. Här brinner vi verkligen för det vi gör, alla som arbetar här är serviceinriktade och trivs med sitt arbete och därför kan vi alltid överträffa gästernas förväntningar, säger Mikael Lundin med eftertryck.
Hotellet har ett gott rykte och är mycket populärt bland flera målgrupper.
– Framgången grundas på att de som besöker oss berättar om oss för sina bekanta och på så vis skapar vi nya relationer med nya besökare hela tiden. Vi har också en stor kundgrupp bestående av återkommande gäster, våra stammisar som vi välkomnar om och om igen.

Framstående småstadshotell
Det är inte speciellt förvånande att Best Western Hotell Klippan blev utnämnt till Sveriges bästa hotell både 2011 och 2012.
– Det kan vara svårt för svenska småstadshotell att hävda sig i konkurrensen med de större orterna. Vi har två starka varumärken som vi är mycket stolta över i Best Western och Harrys, samtidigt som vi har skapat egna mervärden som utmärker oss ytterligare, säger en nöjd Mikael Lundin.
Dessutom ligger hotellet i nära anslutning till en av Sveriges främsta golfbanor, Woodlands. Nordvästra Skåne är världens näst främsta golfregioner om man ser till antalet banor, det gynnar även Hotell Klippan som erbjuder skräddarsydda golfpaket under hela säsongen.


Nordvästra Skåne SNL 2013-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2013-2

Huvudtema: Nordvästra Skåne
Attraktiv Familj ska växa och utvecklas hållbart

Skåne Nordväst är en attraktiv del av den dynamiska Öresundsregionen. Här finns goda förutsättningar och stora möjligheter. Det bor nästan 330 000 människor och över 30 000 företag är verksamma i området.

Back to top