Svalövs kommun - en plats där man bryr sig

Jag heter Fredrik Löfqvist och för snart 1,5 år sedan började jag som kommunchef i Svalövs kommun. Det har varit en tid av förändring, men också av många nya och trevliga bekantskaper. Svalöv och dess invånare har verkligen gett mig ett varmt välkomnande.

När jag först kom hit på min anställningsintervju märkte jag direkt att Svalöv är en välkomnande och varm kommun. Jag hade precis ställt bilen på parkeringen och gick mot kommunhuset när en man som passerade hälsade på mig. Jag blev lite tagen på sängen men hälsade tillbaka rent reflexmässigt. När jag gick vidare mot min intervju kände jag att det här är en plats där man bryr sig, en känsla som satt kvar under hela dagen.

När jag väl hade fått jobbet fick jag frågan hur jag skulle göra kommunen attraktiv. Då kom jag att tänka på den trevliga mannen som hälsade på mig. Jag svarade att det är inte jag som skapar en attraktiv kommun, det är medborgare, tjänstemän och politiker tillsammans.
Men visst gör vi från kommunens sida en del arbete för att folk ska få upp ögonen för vilken fantastisk plats det här är att leva och verka på. Vi har nyligen lanserat en ny grafisk profil och i arbetet kring den har vi tagit fasta på de styrkor vi har här i kommunen, nämligen grönt, groende och grannskap.

Grönt står för de fina naturupplevelser och den underbara närmiljö, som finns i vår kommun, långt från avgasmoln, buller och partiklar. Groende står för utveckling och tillväxt; här finns det möjligheter att få en bra start och här växer individer, familjer och företag. Grannskap står för att här hälsar man på varandra, här bryr man sig om varandra och här ser man varandra. Samtidigt ligger kommunen oerhört strategiskt, nära större arbetsregioner som Malmö, Lund, Landskrona och Helsingborg. Med resavstånd till dessa storstäder på cirka 30 minuter eller mindre.

Var annars kan du bo granne med ett så fantastiskt naturområde som Söderåsen och samtidigt hoppa på tåget och inom en halvtimme befinna dig i regionens största städer? Men är det kultur man är ute efter behöver man inte ens lämna kommunen. Uppmärksammade konserter av kända artister, livesändningar från internationella operor och mängder med andra lokala initiativ har bidragit till att sätta Svalövs kommun på den kulturella kartan.

Jag skulle vilja att alla fick känna den känslan av välkomnade och omtanke som mötte mig i mitt första möte med Svalövs kommun. Jag uppmanar er därför; kom och besök Svalövs kommun - en plats där man bryr sig.


Nordvästra Skåne SNL 2013-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2013-2

Huvudtema: Nordvästra Skåne
Attraktiv Familj ska växa och utvecklas hållbart

Skåne Nordväst är en attraktiv del av den dynamiska Öresundsregionen. Här finns goda förutsättningar och stora möjligheter. Det bor nästan 330 000 människor och över 30 000 företag är verksamma i området.

Back to top