Scandic – ett kvalitetshotell för såväl affärsresenärer som privatpersoner

Scandic är Nordens ledande hotellkedja med 161 hotell i nio länder. Gästerna kommer från hela världen och besöker hotellen både på semesterresor och när de reser i affärer.
Sedan den 1 september 2012 finns nu ytterligare ett Scandic Hotel i Sundsvall.

Den 1 september i år tog Scandic över Ibis Hotel i centrala Sundsvall. Den nya organisationen håller nu på att byggas upp och i dagsläget (i början av oktober) sysselsätter hotellet åtta fast anställda till att börja med.
Hotellet har 143 rum och konferensmöjligheter för upp till 60 personer. Här finns sex konferenslokaler, varav tre är konferensrum och tre är grupprum.
– Vi är ett utpräglat affärs- och konferenshotell med fokus på lyckade möten, men vi är också ett lika fullgott alternativ för grupper och privatresande, säger hotelldirektör Jeanette Lind.

Omtänksamhet och värme
På Scandic Hotel är man mån om att gästerna ska trivas, oavsett om man är privatperson eller bor här i tjänsten.
– När gästerna kliver in genom dörrarna ska de känna att det finns omtänksamhet och värme hos oss. De som reser under affärsveckorna kanske ligger på hotell i flera dagar och därför har vi en inbjudande lobby där man kan sitta ned och läsa en tidning eller jobba. Vi är måna om att skapa den hemma-känsla som de säkert saknar när de är bortresta. Lobbybaren är öppen 24 timmar om dygnet och där kan man köpa allt från något gott att äta till vårt goda och kravmärkta kaffe, berättar Jeanette Lind.
Scandic Sundsvall har också en ny och modern restaurang i trevlig miljö, där man kan äta mat av bra kvalitet och dricka ett gott glas vin eller annan dryck till.
I vistelsen på hotellet ingår fritt gym, relaxavdelning med bastu och gratis uppkoppling på Internet.
– Vi ordnar stamgästkvällar frekvent och då kan det handla om allt från att gästerna kan laga mat med kocken eller att vi sitter tillsammans runt ett stamgästbord för en fika. Då kan vi passa på att ta del av synpunkter och intryck av våra bästa bedömare, nämligen våra gäster. Deras synpunkter och idéer är viktiga för oss så att vi hela tiden kan jobba på att bli ännu bättre, säger Jeanette Lind.

Startade 1963
Året var 1963 då det som senare ska bli Scandic öppnade ett Esso Motorhotell i Laxå. Det andra hotellet öppnades 1966 i Mölndal strax utanför Göteborg.
1972 expanderar Esso Motorhotell till Danmark och Norge och 1973 är hotellkedjan den största i Sverige. 1984 döptes företaget och alla hotell i kedjan om till Scandic Hotels.
Scandic finns idag i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Estland, Tyskland, Nederländerna, Belgien och Polen.
– Vår framtidsvision är att fortsätta att vara marknadsledande och jobba för det som Scandic står för. Vi ska inte stagnera utan hela tiden tänka framåt och vara tydliga med vårt budskap, att det finns någonting för alla oavsett om man reser i tjänsten eller kommer som privatperson. Hos oss ska barn alltid få vara barn med allt vad det innebär. En korridor kan vara fantastiskt spännande att springa i för små ben och föräldrarna kan känna sig avslappnade hos oss. Vi ser alltid till att barnen trivs för då trivs även de vuxna och kan slappna av tillsammans med sin familj, säger Jeanette Lind.


Västernorrland SNL 2012-5 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2012-5

Huvudtema: Västernorrland
Västernorrland – spännande satsningar och ny dynamik

Västernorrland förknippas historiskt med skogsindustri och träpatroner. Och visst spelar skogen en nyckelroll för dagens Västernorrland också. Länet visar det högsta förädlingsvärdet inom näringen i hela landet, något som också bidrar till att ge länet en framskjuten placering nationellt vad gäller exportvärde per capita ...

Back to top