En hypermodern anläggning för Volkswagen

Din Bil i Västra Frölunda är en hypermodern anläggning för Volkswagens hela modellprogram, såväl när det gäller transport- som personbilar.
Lokalerna har nyligen genomgått en total förvandling och är numera uppgraderade till det nya ”Modularkonceptet”.

I januari 1988 slogs portarna upp till Din Bils (Volkswagen Göteborg) nya anläggning på Askims Industriväg i Sisjön alldeles vid den vältrafikerade Söderleden. Då var det en mycket modern och funktionell anläggning, men mycket händer på 14 år. Helt nyligen har hela anläggningen byggts om på insidan och uppgraderats till Volkswagens internationella ”Modularkoncept”. Syftet är att man ska känna igen en Volkswagen-anläggning var i världen var man än besöker den genom en gemensam identitet.
Din Bil i Västra Frölunda har ett markområde på 28.000 kvadratmeter och en fastighet på 5.000 kvadratmeter innehållande verkstad, reservdelslager, servicemottagning, bilförsäljning/utställning och även en lunchrestaurang.

Största transportbilsäljaren
Volkswagen har idag marknadens bredaste program när det gäller lätta transportbilar och anläggningen i Västra Frölunda är Västsveriges största transportbilsäljare.
Platschef Lars Nilsson säger:
– Med tanke på att Volkswagen är störst i Sverige när det gäller lätta transportbilar så är vi mycket stora på marknaden. 2011 sålde vi sammanlagt 2065 nya bilar, varav 1115 personbilar och 950 transportbilar.

I produktprogrammet finns givetvis även miljöbilar, men också mycket specialfordon, som till exempel kranbilar, tippbilar och kylfordon. I samarbete med kunderna utformas specialfordon för optimal funktion och det kan vara allt från ambulanser och polisbilar till färdtjänstbussar.
I anläggningen finns en komplett reservdelsbutik och separat servicerådgivning för transport- respektive personbilar. Här finns också en mekanisk verkstad för både transport- och personbilar och expresservice med två mekaniker för ”snabba” jobb.

Direkt Express
– Som första anläggning i Göteborg har vi en ny avdelning med namnet Direkt Express. Här handlar det främst om ”snabba jobb” på lite äldre personbilar. Och som den kompletta serviceanläggning som vi är tillhandahåller vi även däckhotell, där kunderna kan förvara vinterdäck under sommaren och sommardäck under vintern, berättar Lars Nilsson.
Verkstaden är modernt utrustad och personalen går kontinuerligt på utbildning för att kunna hantera de avancerade instrumenten och datorerna.

– Utrustning och lokaler i all ära, men vår största resurs och tillgång är ändå vår kompetenta och serviceinriktade personal, säger Lars Nilsson. Vår ambition är att även i fortsättningen vara det främsta alternativet för våra kunder, oavsett om det gäller transportbilar eller personbilar. Vi kommer även i fortsättningen att satsa på kompetensutveckling och en mycket hög servicenivå och vi vill också vara delaktiga i utvecklingen av det nya Sisjön.
Din Bil i Västra Frölunda sysselsätter 58 anställda och omsättningen för 2011 landade på cirka 500 miljoner kronor.


Life Science/Sjukvård SNL 2012-4 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2012-4

Huvudtema: Life Science/Sjukvård
Göran Hägglund sammanfattar socialdepartementets arbete för en mer personcentrerad vård

Socialminister Göran Hägglund vill satsa mer på forskning för att skapa en långsiktigt bättre sjukvård, bl.a. med tillgång till nya innovativa behandlingsmetoder och ny teknologi.

Back to top