ExpressFrakt - en transportfirma i Kristinehamn med rötter i 60-talet

Den huvudsakliga inriktningen för ExpressFrakt AB i Kristinehamn är expressfrakter, flytt och magasinering.
Med expressfrakter avses här transporter med kort inställelsetid där säkerhet och punktlighet är kundkrav.
Familjeföretaget startades av Mats Moberg 1968 och sysselsätter idag fem fast anställda plus cirka tio timanställda.

ExpressFrakt drevs som enskild firma i många år, men ombildades till aktiebolag 1992.
– Vi transporterar gods från punkt A till punkt B utan omlastningar. När kunder beställer en bil från oss får dom den exakt det klockslag de önskar, säger Mats Moberg.
ExpressFrakt transporterar, förutom allmänt gods, bland annat fartygsdelar och butiksinredningar från företag i Värmland till kunder i både Sverige och övriga Europa. Företaget transporterar till exempel butiksinredningar från Gordons Produktion AB i Skagersvik till Telias butiker över hela Sverige.
ExpressFrakt har ett tiotal fordon med olika kapacitet, från trailer till skåpbil.
– Vi kör cirka 80.000 mil om året och det är inga fasta körningar utan direkt på uppdrag från våra kunder, berättar Mats Moberg.
Målet för ExpressFrakts verksamhet är att tillhandahålla frakter på ett så säkert, ekonomiskt och miljömässigt sätt som möjligt så att varje nytt uppdrag blir en rekommendation till nästa uppdrag.
ExpressFrakt erbjuder allt från enkla till unika transporter över hela Europa.

Företagets ledord är:
• Tillgänglighet (dygnet runt – året runt)
• Trygghet (förtroende)
• Punktlighet (i rätt tid på rätt plats)
• Varsamhet (från gjutgods till kristall)
• Flexibilitet (unik lösning på varje transportmöjlighet)

ExpressFrakt förfogar över modern utrustning och GPS finns i nästan alla bilar. Mats Moberg har en stor TV-skärm på sitt kontor, där han kan se bilarnas placering i realtid var de än befinner sig och kan lätt överföra den informationen till kunden.
ExpressFrakt erbjuder också magasinering av framför allt bohag, men även produkter från industri eller affärsverksamhet i sina lokaler.

Ett etablerat företag
– Konkurrensen inom transportbranschen är ganska stor i Värmland. Vi är väl etablerade och jag har ju varit i branschen i 43 år och känner de flesta företagare i trakten. Det underlättar ju en hel del. Dessutom har vi byggt upp ett bra rykte under åren och det ska vi behålla.
– Under 2009 och 2010 var vi hårt drabbade av lågkonjunkturen och tappade 30 procent i omsättning. Men nu pekar det uppåt igen, konstaterar Mats Moberg.
ExpressFrakt AB har varit certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001 sedan år 2000 – något som visar på att företaget tar sitt kvalitets- och miljöansvar på allvar.
Mer information om företaget finns på den egna hemsidan.


Värmland SNL 2012-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2012-2

Huvudtema: Värmland
Värmlandsmodellen – en framgång för länet

Den starka värmländska basindustrin – som många trodde skulle försvinna helt - är grunden för framgångar i och för länet de senaste åren. I Värmland har vi bestämt oss för vad vi är bäst på, och arbetar för att utveckla det. Vi ska bli det moderna, innovativa länet och vi når dit genom bra samarbete ...

Back to top