Ett hotell i Sunne som erbjuder både sjöutsikt och bastubad

Hotel Frykenstrand ligger mycket vackert vid Frykensjöarnas västra strand strax norr om Sunne.
Hotellet, som har 60 rum och 124 bäddar, är mycket populärt som konferensanläggning, båda av lokala och mer avlägset belägna företag och myndigheter.

Hotel Frykenstrand slog upp portarna redan 1923 och verkade då som ett pensionat.
Sedan 1999 drivs hotellet av Lena Bergström.
– Hotellet och omgivningarna är mycket viktigt, men vår största resurs och tillgång är ändå vår serviceinriktade och kompetenta personal, säger hon.
Hotellet har sex konferenslokaler, varav den största har plats för 140 deltagare. Dessutom finns åtta grupprum med plats för 2-8 deltagare. Givetvis tillhandahåller hotellet full konferensservice.
Restaurangen är välkänd för sin goda mat, inte sällan med lokalt producerade specialiteter på matsedeln. Hotellet har fullständiga rättigheter både i restaurangen och baren.

Mycket att erbjuda
– Sunne har mycket att erbjuda sina besökare och vi på hotellet samarbetar med ett antal aktivitetsbolag. I samverkan med gästerna kan vi därför skapa aktiviteter utifrån gästernas önskemål, krav och behov, säger Lena Bergström.
Ett mycket uppskattat inslag under sommarhalvåret är hotellets vedeldade bastu som ligger på pontoner några meter ut i sjön Fröken. Här får både kroppen och själen avkoppling och rehabilitering.

Ett eldorado för turister
Besöksnäringen är viktigt för Hotel Frykenstrand precis som för Sunne kommun, som är ett eldorado för turister året runt. Här finns Selma Lagerlöfs Mårbacka, Rottneros, en underbar natur, skidbackar, Svenska Rallyt och inte minst historiens vingslag.
Sunne kommun är kulturens högborg och härifrån kommer inte bara Selma Lagerlöf utan också ett flertal nationellt och internationellt berömda författare och konstnärer. Detta återspeglas i interiören på Hotel Frykenstrand med ett stort antal konstverk av lokala konstnärer.
– Konst och kultur är en nisch här på hotellet och vi samarbetar med bland annat Västanå Teater och den numera riksbekanta ”Berättarladan”, berättar Lena Bergström.

”Stora möten”
Hotellen i Sunne har bildat ett nätverk med namnet ”Stora möten”. Syftet är att anställa en person som arbetar med att locka stora möten till Sunne. Hotellen vill samarbeta för att kunna ta emot de riktigt stora konferenserna, kongresserna och evenemangen. Det kan till exempel vara landsbygdsriksdag eller en stor företagskonferens.
Tillsammans kan hotellen i Sunne erbjuda 1.065 bäddar.


Värmland SNL 2012-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2012-2

Huvudtema: Värmland
Värmlandsmodellen – en framgång för länet

Den starka värmländska basindustrin – som många trodde skulle försvinna helt - är grunden för framgångar i och för länet de senaste åren. I Värmland har vi bestämt oss för vad vi är bäst på, och arbetar för att utveckla det. Vi ska bli det moderna, innovativa länet och vi når dit genom bra samarbete ...

Back to top