En av Sveriges äldsta återförsäljare av Volvo

Värmlands Bil i Kristinehamn är en anrik anläggning som grundades redan 1931.
Här säljs nya personbilar av märkena Volvo och Renault samt Renault transportbilar, Volvo lastvagnar och begagnade bilar.

Värmlands Bil, som bildades för mer än 80 år sedan av Erik Svensson, är idag en av de fyra-fem äldsta Volvo- och Renault-återförsäljarna i Sverige. Familjen Svensson är fortfarande ägare till bolaget och sedan januari 2011 är Mats Lindström VD på Värmlands Bil.
– Vårt upptagningsområde är främst Kristinehamn med omnejd och vår kundkrets består av ungefär 60 procent privatpersoner och 40 procent företag, berättar han.
Volvo är ett populärt val hos både företag och förare och det finns en bil för snart sagt varje behov och smak – från lilla Volvo C30 till riktigt stora Volvo XC90.
Nya Volvo XC70 årsmodell 2012 är rikligt utrustad redan från början. Den bränslesnåla DRIVe-motorn på 163 Hk tar dig framåt med bara 0,55 l/mil. Interiören går i en ny och fräsch skandinavisk känsla och det skiljer bara 15.000 kronor från en Volvo V70 D3 Kinetic.
Renault, med sitt breda modellprogram på person- och transportbilar, gör utbudet komplett.

Fritt från bekymmer
Utgångspunkten för Värmlands Bil är att företagens och privatpersoner bilägande ska vara fritt från bekymmer. Därför erbjuds ett komplett utbud av finansieringstjänster, där allt man önskar kan ingå.
– Vi har höga ambitioner, vilket innebär att varje kund ska känna att vi kan leva upp till deras förväntningar och helst vill vi överträffa dom. Det gäller självklart både våra privata kunder och företagskunder, säger Mats Lindström.
I Värmlands Bils fräscha butik finns allt för Volvo- och Renault-ägaren: originaldelar, däck, bilbarnstolar, mobiltelefoner, GPS, drag, takboxar, tillbehör med mera.
I samarbete med Hertz hyr Värmlands Bil ut personbilar och minibussar för alla behov.
I verkstaden servas både personbilar och lastbilar och dessutom kan Värmlands Bil erbjuda serviceavtal, finansiering, försäkringar, bensin, tvätt och däckhotell.

Ett företag med traditioner
– Vi jobbar hårt med kundomhändertagandet och vill gärna förfina våra tjänster. Vår vision är att erbjuda Värmlands bästa bilägande för såväl privatpersoner som företag. Vi är ett gammalt företag med traditioner och vi vill jobba med omtanke och förtroende till kunderna, säger Mats Lindström.
Värmlands Bil har drygt 40 anställda och omsätter cirka 210 miljoner kronor.


Värmland SNL 2012-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2012-2

Huvudtema: Värmland
Värmlandsmodellen – en framgång för länet

Den starka värmländska basindustrin – som många trodde skulle försvinna helt - är grunden för framgångar i och för länet de senaste åren. I Värmland har vi bestämt oss för vad vi är bäst på, och arbetar för att utveckla det. Vi ska bli det moderna, innovativa länet och vi når dit genom bra samarbete ...

Back to top