Är du en nyfiken människa?

Du kanske tillhör dem som flyttat runt eller som funderar på att bryta upp och hitta nya mervärden i livet. Kanske tänker du på utlandet, stan eller landet? Kil är ett bra alternativ för dig som vill få närhet till stad, landsbygd och tropiskt klimat på en och samma gång.
– Det är många Kilsbor som lyfter fram att det är nära till service, vänner, kommunikationer och fritidsaktiviteter. Det skapar en trygghet och ett engagemang som märks inom närings- och föreningsliv, berättar Mikael Johansson (S), kommunalråd i Kils kommun.

Hur märks det?
– Vi har bland annat många föreningar och närheten till naturen ger dig goda möjligheter till rekreation. Här finns bland annat golfbana, slalombacke, idrottsplats, ishall, tennishall, ridklubb, sporthallar och fotbollsplaner, säger Mikael.
Kil har ett erkänt bra, billigt och varierat boende och det geografiska läget gör det lätt att resa. Via tåg, buss eller bil pendlar du till Karlstad på femton minuter och på tre timmar når du Stockholm, Göteborg eller Oslo. Karlstad Airport, 8 km nära, ger dig goda möjligheter att nå övriga världen.

OLIKA BOENDEFORMER OCH NY SKOLA
Det byggs och satsas i Kil. Kils kommun satsar på det naturnära boendet Lövenstrand, med ett bebyggt och tre planerade områden med närhet till sjön Fryken. Lövenstrandsområdet består av fristående tomter och bostadsrätter.
Kilsbostäder, det kommunala bostadsbolaget, bygger två hyreshus med 54 lägenheter i centrala Kil som ska vara klara hösten 2012. En ny högstadieskola med modern pedagogisk och arbetsmiljömässig profil beräknas klar 2014.

FAKTA
Kils kommun ligger i Värmland, knappt två mil från Karlstad. Kommunen har ca 12 000 invånare och en yta på 361 km2.

Näringsliv
Kil har ett varierat näringsliv med ett stort antal företag inom många olika näringsgrenar. Stora industrier samsas med en mängd kreativa mindre företag med olika inriktning. Klimatet för företagsamheten är bra och läget mitt i Värmland idealiskt. Transportmöjligheterna för bil, flyg och tåg är mycket goda.

Evenemang
Kil hela veckan, Gäddfestivalen, Fryksta vattenfestival och Fårfesten är några av våra årliga evenemang.

Sevärdheter
Kilsravinerna med känsla av tropiskt klimat, Rennstadsnipan (utsiktsplats), ångbåten Freja af Fryken som förliste 1896 och bärgades 1994 trafikerar återigen Fryken.

Kända personer
Stefan Holm (OS-guldmedaljör i höjdhopp) Bengt Bratt (manusförfattare), Harry Nyquist (matematiker), Bengt Alsterlind (TV-profil), Per Åslund (ishockeyspelare i Färjestad), Anders Nilsson (regissör), Bengt Nilsson (musiker).


Värmland SNL 2012-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2012-2

Huvudtema: Värmland
Värmlandsmodellen – en framgång för länet

Den starka värmländska basindustrin – som många trodde skulle försvinna helt - är grunden för framgångar i och för länet de senaste åren. I Värmland har vi bestämt oss för vad vi är bäst på, och arbetar för att utveckla det. Vi ska bli det moderna, innovativa länet och vi når dit genom bra samarbete ...

Back to top