Ett snabbt växande företag inom kompetensutveckling

Competens är idag ett av Sveriges snabbast växande företag inom kompetensutveckling.
Företaget grundades 1995 och finns idag representerat på 41 orter runt om i Sverige, från Örnsköldsvik i norr till Ystad i söder.

– När vi startade ville vi vara ett alternativ på utbildningsmarknaden till de kommunala och statliga verken. Vi började med en industriteknisk utbildning i Linköping 1995, där vi erbjöd CNC-utbildning, berättar Johan Sunnvius, VD på Competens.
Competens fungerar som partner till Arbetsförmedlingen och kommuner för att öka möjligheten till arbete hos de arbetssökande genom utbildning, konsultation, mentorskap, coachning och rehabilitering. Alla uppdragen formas efter behovet på arbetsmarknaden.

Ett brett utbud
Competens har ett brett utbud av kurser och paketerade yrkesinriktningar inom både grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. Man undervisar även i svenska för invandrare samt skräddarsyr företagsutbildningar. Inom området industriteknik erbjuds certifierade utbildningar inom verkstadsteknik och svets.
– Vi har lång erfarenhet av utbildning inom de här yrkena och vi samarbetar mycket med det lokala näringslivet för att kunna erbjuda anpassade utbildningar, säger Johan Sunnvius.
Competens industri- och svetsutbildningar leder till ett yrke inom branscher som efterfrågar nya medarbetare. Man utbildar och validerar inom verkstadsmekanik och cnc, el/automation och svets.
Competens har sedan starten utbildat inom många områden, däribland industriteknik och yrkessvenska. Men man har också haft större uppdrag såsom Kunskapslyftet 1996 och svenskundervisning för asylsökande på uppdrag av Migrationsverket i Östergötland och Stockholm.
Competens är auktoriserat av Sveriges Auktoriserade Utbildningsföretag (SAUF), ett auktoriserat omställningsföretag, samt kvalitetssäkrat av Bureau Veritas.

Anställda med erfarenhet
Competens har idag cirka 200 anställda och de mest förekommande kompetenserna i företaget är lärare, utbildare, socionomer, beteendevetare, ekonomer, ingenjörer, marknadsförare, projektledare, coacher och administratörer. Många har stor erfarenhet av att jobba med människor i förändringsprocesser sedan tidigare.
– Vår framtidsvision är att utbilda fler människor och hjälpa dem tillbaka till ett arbete, säger Johan Sunnvius.
Johan Sunnvius har tidigare jobbat inom IT/telekom branschen och började på Competens 2008, som ansvarig för marknadsföring och försäljning. Sedan hösten 2011 innehar han posten som VD efter att ha varit vice VD cirka ett år.


Utbildning SNL 2012-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2012-2

Huvudtema: Utbildning
Utbildningar med arbetsmarknadsrelevans skapar bättre villkor ...

Jämställdhets- och biträdande utbildningsminister Nyamko Sabuni understryker att det under en längre tid varit ett alltför stort fokus på teoretiska utbildningar inom vuxenutbildningen – ofta utan arbetsmarknadsrelevans ...

Back to top