En partner till industrin med hög kompetens

Västmanlands Industriautomation är ett växande industriserviceföretag i Hallstahammar som utför förebyggande underhåll, reparationer och om/nybyggnationer inom el/mek på industriernas maskinparker, traverser, metallgjuteriers induktionsugnar m.m.

Västmanlands Industriautomation startades 2004 av makarna Peter och Maritha Kallträsk. Företaget sysselsätter i dagsläget sex anställda samt några timanställda, och hyr även in personal vid behov.
– Vi vänder oss mot industrin och har kunder från Mälardalen och söderut och vi ser nu fram emot att kunna expandera norrut också. Vi har haft en bra utveckling sedan starten 2004, säger Peter Kallträsk.
Företaget har tre specialområden och ett av dem är att utföra service och reparationer på alla på marknaden förekommande fabrikat av induktionsugnar. Personalen har erfarenhet av både det elektriska och det mekaniska.
Det andra området för Västmanlands Industriautomation är allt som rör el och mek inom den maskinella industrin. Reparationer och moderniseringar är de två största bitarna inom detta område.
Företaget utför PLC-styrningar främst med Mitsubishis PLC´n.
Företagets tredje område är traverser, svängkranar, telfrar, lättbanesystem och lyftredskap. Personalen utför service, reparationer, moderniseringar och nyinstallationer på alla fabrikat.
Västmanlands Industriautomation samarbetar med ABUS och säljer deras produkter. Önskas något annat fabrikat så kan priser ordnas från den aktuella leverantören (leverantörerna) + ABUS.

Stor verkstad
Västmanlands Industriautomation förfogar över en stor och modern verkstad på cirka 500 kvadratmeter.
– I verkstaden kan vi göra både mekaniska och elektriska jobb och serva och bygga om för våra kunder, berättar Peter Kallträsk.
Peter betonar att han har en mycket duktig personal och många av dem har jobbat länge i branschen.
– De åker kontinuerligt runt på olika industrier och servar och reparerar till exempel styrutrustningar till induktionsugnar och de bygger även automationsskåp och sätter upp traverser. Många industrier har egen personal som jobbar med detta, men vi kan vara ett bra komplement för dem som behöver hjälp med våra områden, säger Peter Kallträsk.
Jobben fortsätter att strömma in till Västmanlands Industriautomation och flera större moderniseringar är på gång. Peter Kallträsk ser ljust på framtiden för företaget och räknar med att eventuellt nyanställa ytterligare någon tekniker.
Västmanlands Industriautomation omsätter mellan 12 och 15 miljoner kronor.


Utbildning SNL 2012-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2012-1

Huvudtema: Utbildning
Regeringen vill stärka innovationer ur akademin

Näringsdepartementet leder arbetet med att ta fram en nationell innovationsstrategi med siktet ställt på 2020. Utvecklingen av strategin involverar alla departement och har bäring på många pågående processer inom olika politikområden som har betydelse för Sveriges långsiktiga innovationsklimat ...

Back to top