Skräddarsydda speciallösningar för transportbranschen

Tyllis Oy Ab har specialiserat sig på konstruktionslösningar som effektiviserar godshantering, lastning och lossning snabbt och enkelt.
Företagets nyckelord är funktionalitet, flexibilitet och kvalitet.

Familjeföretaget Tyllis startades redan 1956 av bröderna Erik och Levi Tylli. 1989 övertogs företaget av Eriks och Levis söner.
Företaget planerar och tillverkar skräddarsydda speciallösningar för transportbranschen. På beställning tillverkas bland annat fraktflak, släpvagnar, kapellpåbyggnader, kranbilar och semitrailers.
– Vi har mycket standardprodukter, men när kunderna har speciella önskemål om hydrauliska sidor, hydrauliska tak eller tippanordningar och lyftkranar så är vi mycket starka, säger Göran Tylli.

Med Tyllis konstruktionslösningar blir godshanteringen lättare både vid lastning och lossning. Genom att effektivt utnyttja den senaste teknologin garanterar företaget snabba leveranser samt bra pris och kvalitetsförhållande.
Förutom egen produktion representerar Tyllis Oy Ab också Hiab-, Loglift-Jonsered, Multilift- och Z-liftprodukter.

Stark utveckling
Sedan Göran Tylli tog över företaget 1989 har det hänt mycket i branschen.
– Under åren har det kommit både ABS- och EBS-bromssystem och olika EU-direktiv, som gjort att kraven blivit strängare. Det gäller till exempel belysningsstandarder och mycket annat.
Tylli Oy Ab vänder sig mot enbilsåkare, flerbilsåkare, större transportbolag, ja, i stort sett alla som jobbar inom transport- och logistikbranschen.
– Vi har kunder i både Sverige, Finland och Norge och även på Island, berättar Göran Tylli.
Med rätt planerade transportmedel fungerar de olika delarna i logistikkedjan betydligt effektivare. Speciallösningar minimerar också riskerna för godset som transporteras.

Priset är inte det viktigaste
– Vi märker av konkurrensen i branschen, men när det gäller specialpåbyggnader så är det inte alltid priset som är det viktigaste utan funktionaliteten och hållbarheten. Och där kan vi uppfylla kundernas önskemål. Givetvis har priset en betydelse, men det är inte det första våra kunder frågar efter, säger Göran Tylli.
Tyllis Oy Ab samarbetar med Ekeri Oy Ab i Finland och har därigenom samma försäljningskanaler som OF Ekeri AB i södra Sverige och Ekeri Norge AS i Norge. Tyllis Svenska AB, stationerad i Stockholm, sköter speciellt om kranbilsförsäljningen.
Göran Tylli ser ljust på framtiden för Tyllis Oy Ab.
– Det finns alltid utrymme för ett företag som tillverkar specialutrustning till transportbranschen och inte bara bygger standardprodukter i stora serier. Som det ser ut nu så har vi det bra förspänt för att det ska hålla i sig, säger han. Tyllis Oy Ab i Karleby sysselsätter cirka 40 anställda och omsätter sju-åtta miljoner euro.


Transport & Logistik SNL 2011-5 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2011-5

Huvudtema: Transport & Logistik
Effektivare transport- och logistiksystem skapar gränsöverskridande möjligheter för en hållbar framtid

Förstärkta och uppdaterade infrastrukturella system skapar inte enbart affärsmöjligheter för vår industri. Genom att utveckla infrastrukturen i linje med ett grönt perspektiv bidrar vi till en hållbar utveckling ur flera perspektiv, där fler jobb skapas samtidigt som vi tillämpar intelligenta lösningar för att minska vår påverkan på miljön.

Back to top